News

Alianța Dreapta Unită a contestat decizia BEC la ICCJ. ”Continuăm lupta pentru o Românie modernă”

Decizia BEC de a respinge constituirea Alianței Dreapta Unită, contestată la ICCJ. Drulă: ”Vizează excluderea Opoziției de pe buletinul de vot”
18.03.2024 | 13:31
Alianta Dreapta Unita a contestat decizia BEC la ICCJ Continuam lupta pentru o Romanie moderna
Alianța Dreapta Unită a depus contestație la ICCJ Sursa foto: Facebook Cătălin Drulă
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Alianţei Dreapta Unită au anunțat luni că au depus la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) o contestație la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul de constituire a alianței.

Alianța Dreapta Unită a contestat decizia BEC la ICCJ

Dacă ICCJ menține decizia BEC, Alianța Dreapta Unită nu va putea participa la alegerile europarlamentare. Liderii partidelor ce alcătuiesc Dreapta Unită acuză dorința PSD și PNL de a exclude opoziția de pe buletinele de vot.

ADVERTISEMENT

”Am depus la ICCJ contestație la decizia de respingere a Alianței Dreapta Unită. Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic și vizează excluderea Opoziției de pe buletinul de vot.

În 24 de ore, judecătorii de la Înalta Curtea de Casație și Justiție vor da verdictul. Pe umerii lor stă acum viitorul democrației.

ADVERTISEMENT

Am mai trecut printr-o încercare similară în 2019, când Liviu Dragnea a încercat să scoată USR de pe buletinul de vot. Am câștigat atunci la ICCJ.

Continuăm lupta pentru o Românie modernă, în ciuda blocajelor de la PSD și PNL. România merită să scape de scumpiri, de taxe și de jaful din banii publici”, a scris Cătălin Drulă, liderulUSR, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Cum a motivat BEC decizia

Biroul Electoral Central a respins, duminică, la solicitarea reprezentantului PSD, constituirea alianței USR – PMP – Forţa Dreptei. Potrivit BEC în Registrul partidelor politice, ”președinte al Partidului Mișcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP”.

Tinând cont de ”punctele exprimate de cei care au promovat respingerea protocolului alianţei”, adică de reprezentantul PSD în cadrul BEC, Biroul a respins constituirea alianței pentru că ”la poziția nr. 62 din Registrul partidelor politice, președinte al Partidului Mișcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP”, nu Eugen Tomac, cel care este acum președintele partidului.

ADVERTISEMENT

Liderul PMP, Eugen Tomac susține că de doi ani de zile ”un grup de câteva persoane, cu o înțelegere deficitară a democrației și a rolului votului în politică” încearcă să împiedice PMP să participe la alegeri.

”De îndată ce am decis să facem parte din polul de dreapta alături de USR și Forța Dreptei, a început hărțuirea PMP prin măsura total aberantă a AEP de a tăia subvenția partidului.

Toate minciunile spuse despre noi în spațiul public de la diferite tribune ale instituțiilor statului au avut un singur scop – desființarea partidului.

PMP de doi ani de zile, are o conducere legal aleasă și respectă cu strictețe legislația specială a partidelor politice. În toată această perioadă nu a existat nicio decizie a vreunei instanțe prin care să fie suspendat vreun congres al PMP, deși au existat zeci de cereri în acest sens”, a declarat Tomac.

ADVERTISEMENT
Tags: