News

Șoc total în politica românească. Alianța USR – PMP – Forța Dreptei a fost respinsă de BEC

Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central. „Asemenea atacuri barbare întâlnim doar în regimul Putin!”
17.03.2024 | 15:17
Soc total in politica romaneasca Alianta USR  PMP  Forta Dreptei a fost respinsa de BEC
Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de BEC. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alianța USR – PMP – Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile din 9 iunie 2024. Decizia a fost anunțată duminică, 17 martie, iar liderii celor trei partide spun că o vor contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Alianța USR – PMP – Forța Dreptei, respinsă de BEC

Hotărârea a fost luată după ce reprezentantul social-democrat în Biroul Electoral Central (BEC), Viorel Mocanu, a solicitat să fie respins protocolul de constituire al alianței. Motivul invocat ar fi că PMP nu ar fi avut actele în regulă.

ADVERTISEMENT

La scurt timp de la aflarea deciziei, Alianţa Dreaptă Unită a transmis un comunicat de presă, informând că va ataca la ÎCCJ respingerea protocolului de alianţă. Liderii partidelor de opoziție spun că se confruntă cu o hotărâre abuzivă.

Reprezentanții Alianței susțin că decizia a fost luată la cererea PSD și votată și de PNL. „Alianța Dreapta Unită consideră abuzivă decizia de astăzi a Biroului Electoral Central luată la solicitarea PSD și votată și de PNL.

ADVERTISEMENT

Este doar o încercare de a împiedica cele trei partide – USR, PMP și Forța Dreptei – să participe în alegeri ca o alianță puternică de dreapta”, a transmis alianța USR – PMP – Forța Dreptei.

„Asemenea atacuri barbare întâlnim doar în regimul Putin”

Mai mult, președintele PMP, Eugen Tomac, lansează atacuri dure, susținând că asemenea acțiuni sunt întâlnite „doar în regimul lui Putin” și că un derapaj democratic de acest fel nu a mai fost întâlnit după 1989, de la prăbușirea comunismului. Liderul politic numește această zi drept „ziua neagră a democrației românești”.

ADVERTISEMENT

„PSD vrea doar concurenți controlați, unii pe listă cu ei, iar alții care cântă la aceleași tribune unde partidul stat este în tot și în toate. Ne-au tăiat abuziv finanțarea, ne-au scos din secțiile de vot, ne-au amenințat și cerut să nu candidăm, iar acum, în semn de disperare, au hotărât să interzică “Dreapta Unită”.

Asemenea atacuri barbare întâlnim doar în regimul Putin și Lukasenko. Partidul stat atacă într-un mod sălbatic opoziția democratică din România”, susține Eugen Tomac, potrivit Euro News.

ADVERTISEMENT

O reacție a venit și din partea liderului USR, Cătălin Drulă, care spune că respingerea protocolului Alianței este un „act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu și Ciucă”.

„În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul București. Pe 2 februarie 2024, același Tribunal București a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare.

Decizia de astăzi luată la solicitarea PSD nu are nicio legătură cu legile și regulile dintr-un stat democratic. Este doar o încercare de a ne împiedica să participăm în alegeri sub Alianța Dreapta Unită, o încercare disperată a marionetelor lui Iohannis, care știu că li se apropie sfârșitul politic”, a scris Cătălin Drulă pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: