Fotbal intern

Aliatul Craiovei în lupta pentru titlu! Ce se va întâmpla la meciurile cu FCSB și CFR Cluj

10.06.2020 | 10:44
Aliatul Craiovei in lupta pentru titlu Ce se va intampla la meciurile cu FCSB si CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu va putea beneficia de aportul celui mai mare aliat în primele meciuri de după pauza provocată de coronavirus. Pe un „Ion Oblemenco” lipsit de însuflețirea alb-albastră a suporterilor pătimași, Știința joacă vineri, de la ora 20:00, în fața formației FC Botoșani, meciul contând pentru etapa cu numărul 3 din play-off-ul Ligii 1.

Aliatul Craiovei în lupta la titlu. FRF vrea spectatori pe stadioane în limita a 10% din capacitate

Suporterii Universității au dovedit de foarte multe ori că reprezintă cel de-al 12-lea jucător, iar lipsa lor va simțită din plin de către jucătorii lui Cristiano Bergodi. Managerul general al grupării din Bănie, Marcel Popescu, deplânge lipsa spectatorilor: „Principalul aliat al Universității Craiova nu poate fi decât publicul, însă, din păcate, suporterii alb-albaștri nu vor putea fi lângă noi. Rămâne un aliat spiritual și sperăm să îi facem fericiți, să teleportăm entuziasmul lor.

ADVERTISEMENT

Fiecare e arbitrul propriei conștiințe. Play-off-ul reprezintă crema fotbalului românesc, o elită valorică și morală și ar fi ciudat ca un participant să nu ia în calcul să fie primul și să își dorească să fie altul. Mi-aș dori ca cele 8 meciuri să nu murdărească imaginea fotbalului românesc, aviz amatorilor. Noi ne dorim ca totul să se desfășoare în deplină corectitudine.”, a declarat Popescu pentru FANATIK. 

  • 13.058 de fani este media de asistență la meciurile Universității Craiova
  • 30.000 și 29.000 de spectatori au fost la derby-urile cu FCSB și CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal fac eforturi pentru a concepe un plan prin care fanii să revină pe arene. Astfel, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat că există posibilitatea ca în iulie să avem fani pe stadioane: „ Nu susținem ca 500 de spectatori să fie pe stadion, vrem 10% din capacitatea stadioanelor, în baza unui protocol foarte bine stabilit.

La fiecare loc ocupat, vei avea 12 locuri lăsate libere. Biletul nu va fi cumpărat de la stadion, ci printr-un sistem electronic și va fi printat acasă. Noi oferim sprijinul, iar prioritatea noastră e asigurarea celor mai bune condiții! Nu vrem ca 500 de fani să fie la un loc. Și partea de mâncare și de băuturi de pe stadion e foarte bine reglementată”, a declarat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Câți spectatori ar putea avea Știința la meciurile capitale cu FCSB și CFR Cluj

După trei luni de pauză, Universitatea Craiova și FC Botoșani deschid „balul” în prima ligă, dar pe „Ion Oblemenco” va predomina o atmosferă ciudată. De când s-a construit noua arenă, oltenii nu au avut niciodată stadionul gol, nici măcar la partida cu AEK Atena, atunci când Craiova a fost obligată de UEFA să joace fără spectatori. Oficialii au beneficiat de o „portiță” din regulamentul forului european și au putut să îi lase pe cei mai mici dintre susținătorii „alb-albaștri” să facă o atmosferă de senzație.

  • 6.000 de copii au fost prezenți la partida dintre Universitatea Craiova și AEK Atena din turul 3 preliminar UEL
ADVERTISEMENT

Marcel Popescu a anunțat în direct la Oltenia TV o veste uriașă pentru susținătorii Științei: „Sunt șanse mari să jucăm cu spectatori derby-urile cu CFR și FCSB, probabil vor fi spectatori la 30 la sută din capacitate, precum în alte țări din Europa, iar asta ne-ar face să ne respectăm obligațiile față de abonați, care sunt 8 mii, iar pentru restul până la 10 mii vom vedea cum se vor da biletele. Vorbeam cu Sorin Cârțu și ne gândeam că mai ușor intri la Casa Albă decât pe stadioanele de la noi, la meciuri, cu aceste măsuri, unele fiind comice”, a fost declarația managerului general al Craiovei la emisiunea „Fotbal Plus”.

Opt meciuri au mai rămas de disputat din sezonul 2019-2020 al play-off-ului primei ligi a României. Acestea reprezintă opt finale pentru echipa craioveană, care tânjește la un nou trofeu de campioană după o așteptare de 29 de ani. De precizat că Marcel Popescu și Sorin Cârțu se aflau în aceeași „barcă” și în momentul câștigării titlului din 1991.

Trebuie ca în turul play-off-ului și să luăm cele 6 puncte acasă, cu Botoșani și Astra, asta ne-ar da o liniște pentru cupele europene. Apoi se va juca între cele 3 din față. Dacă vor rămâne 3 sau 4 puncte între noi și CFR pentru returul play-off-ului, vom avea șanse la titlu, mai ales că jucăm apoi acasă cu primele clasate”, a mai declarat Marcel Popescu.


(P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Botoşani: 3,25 este cota pentru „sub 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: