Life

Alimentele pe care nu e bine să le consumi deloc vara. Mulți nu știu, trebuie evitate neapărat

Produsele care nu sunt potrivite de mâncat în sezonul cald. Românii nu cunosc asta, dar trebuie să le îndepărteze din alimentație.
30.07.2023 | 15:58
Alimentele pe care nu e bine sa le consumi deloc vara Multi nu stiu trebuie evitate neaparat
Produsele care nu sunt potrivite de mâncat în sezonul cald. Românii nu cunosc asta, dar trebuie să le îndepărteze din alimentație. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Alimentele pe care nu e bine să le consumi deloc vara. Mulți nu știu, dar trebuie evitate neapărat. Medicii nutriționiști ne îndeamnă să le luăm în calcul atunci când mergem la cumpărături sau când ne așezăm la masă.

Produsele care nu sunt potrivite de mâncat în sezonul cald. Românii nu cunosc asta, dar trebuie să le îndepărteze din alimentație

Produsele care nu sunt potrivite de mâncat în sezonul cald. Există o serie de alimente pe care e bine să le eliminăm pentru a ne simți bine. Românii nu cunosc asta, dar trebuie să le îndepărteze din alimentație cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Kieran Sheridan, un cunoscut expert în fizioterapie, este de părere că ciocolata neagră conține foarte multă cafeină care duce la creșterea transpirației, aspect pe care foarte multe persoane vor să-l evite. În plus, cofeina crește temporar ritmul cardiac și sanguin, cât și rata metabolică.

Dulciurile și, în general, alimentele care conțin mult zahăr provoacă o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru duce la o creștere a producției de căldură metabolică și automat la declanșarea transpirației.

ADVERTISEMENT

Un alt produs pe care trebuie să-l evităm vara este nuca de cocos, indiferent că este vorba de apă proaspătă de cocos sau înghețată. Nutriționistul susține că aceasta are un conținut foarte ridicat de grăsimi.

„Nucile de cocos sunt un aliment bogat în grăsimi, ceea ce înseamnă că vor fi mai susceptibile să te facă să transpiri atunci când ești afară, în căldură.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce corpul tău se încălzește, începe să descompună celulele adipoase și să elibereze energia lor stocată sub formă de căldură”, a spus specialistul, notează spectacola.ro.

Produsele care duc la transpirație excesivă

Produsele care duc la transpirație excesivă nu sunt puține la număr, printre ele numărându-se și chipsurile de cartofi care au un nivel ridicat de sodiu. Acest aliment procesat contribuie la retenția de apă în organism.

ADVERTISEMENT

Excesul de sodiu din chipsuri „duce la balonare și la o creștere a temperaturii corporale, determinând organismul să transpire în efortul de a-și regla căldura internă”. De asemenea, hot dog-ul și implicit carnea procesată dau startul la transpirație în sezonul cald.

În plus, mâncarea picantă și ardeiul iute trebuie evitate atunci când temperaturile din termometru o iau razna. Capsaicina, ingredientul din ardei iute, duce la încălzirea corpului pentru că declanșează receptorii nervoși din organism.

ADVERTISEMENT
Tags: