Life

Alimentul adorat de români care a fost retras din magazine. Ce s-a descoperit, de fapt, în el

Un aliment adorat de români a fost retras din magazine. Ce s-a descoperit în el în urma unor controale riguroase? Riscurile ar putea fi extrem de mari.
02.04.2024 | 23:39
Alimentul adorat de romani care a fost retras din magazine Ce sa descoperit de fapt in el
Alimentul adorat de români care a fost retras din magazine. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un aliment adorat de români a fost retras de magazine. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a intervenit și a făcut o serie de controale, iar rezultatul a fost îngrijorător.

Alimentul adorat de români care a fost retras din magazine

În ultima vreme s-a mai întâmplat ca anumite produse să ajungă să fie retrase de la raft. Cel mai recent caz este cel privind carnea de pui contaminată cu salmonella. Au fost însă și alte cazuri, cu alte produse vizate.

ADVERTISEMENT

De această dată însă, situația pare că este și mai gravă. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a demarat anumite controale, iar vizat a fost un aliment adorat de români.

La final s-a aflat că aceasta conținea un nivel extrem de ridicat de pesticide. Dacă era consumat în cantități mari, atunci putea fi dăunător pentru sănătate. Tocmai din acest motiv, s-au luat măsuri.

ADVERTISEMENT

Ce s-a descoperit în el, de fapt

Alimentul adorat de români care a fost retras din magazine este chiar celebra căpșună. Un lot întreg de căpșuni din Grecia, care era vândut în magazinele din țară, a fost retras, anunță Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Ce conțineau acestea și de ce produsul a fost retras din magazine? După verificări au fost descoperite reziduurile unui pesticid, karanjin. Trebuie menționat faptul că acesta nu este aprobat în Uniunea Europeană. Și aceasta nu era singura problemă.

ADVERTISEMENT

Se pare că și cantitatea era una enormă. Mai exact, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a mai precizat că în realitate, cantitatea sa este de șase ori mai mari decât limita admisă.

Drept urmare, acest lucru reprezenta un mare pericol pentru sănătate. Mai departe au fost notificate și autoritățile din Grecia, în ceea ce privește lotul respectiv de căpșuni, astfel încât să fie luate măsuri.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că pesticidele sunt folosite în general când vine vorba de fructe sau de legume. Pe de altă parte, în cazul acestui lot de căpșuni, urmele detectate au fost unele destul de mari.

Amintim că nu de puține ori s-a întâmplat ca anumite fructe sau legume din comerț să conțină cantități mari de pesticide. Tocmai din acest motiv, autoritățile monitorizează atent situația, astfel încât clienții să fie în siguranță.

ADVERTISEMENT