Life

Alimentul afrodiziac pe care Mihaela Bilic îl recomandă de Dragobete: “Acesta este secretul “

Ce aliment afrodiziac recomandă Mihaela Bilic îndrăgostiților, pentru ziua de Dragobete. Secretul în care constă produsul
23.02.2024 | 15:11
Alimentul afrodiziac pe care Mihaela Bilic il recomanda de Dragobete Acesta este secretul
Ce recomandă Mihaela Bilic să se consume de Dragobete. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Mai este doar o zi până când românii își vor împărtăși dragostea partenerilor de cuplu, de Dragobete, după ce pe 14 februarie au celebrat Valentine’s Day. Diferența constă în faptul că Dragobetele este o sărbătoare națională, iar pentru cei care vor să se bucure de momente unice alături de persoana iubită, medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă un aliment.

Ce le recomandă Mihaela Bilic îndrăgostiților să mănânce de Dragobete

Mihaela Bilic are, mai exact, o recomandare pentru bărbați, pentru potență. Medicul nutriționist spune că aceștia nu ar trebui să bea vin roșu în acest scop, ci să se alimenteze cu grăsime. Și nu una oarecare, ci de porc.

ADVERTISEMENT

”Suntem într-o lună în care se vorbește doar despre dragoste și sunt sigură că vă gandiți la …vinul roșu. ei bine, nu. Când vine vorba de potență și  de hormoni sexuali, grăsimea este secretul, dragii mei, pentru că fără grăsime, hormoni sexuali, ioc! Și grăsime, nu de ulei, ci de untură, deci, de porc”, spune medicul într-un filmuleț pe facebook.

Mihaela Bilic: ”Avem nevoie zilnic de grăsime”

Mihaela Bilic subliniază, de altfel, că zilnic fiecare persoană trebuie să consume grăsime. Aceasta este benefică și creierului, și pielii, pentru un echilibru lipidic în organism. ”În unt și în slănină, avem 15 până la 20% apă”, a mai detaliat ea.

ADVERTISEMENT

”Avem nevoie zilnic de o cantitate, micuță este adevărat, de grăsime, pentru că de la creierul nostru, care are 80% grăsime, până la hormonii sexuali și piele, totul ține de echilibrul lipidic în organism.

Iar când vine vorba de grăsimi, ce anume trebuie să includem noi în cele 20 de grame de grăsime recomandate zilnic? Poate nu știați, dar uleiurile, adică grăsimile polinesaturate, sunt singurele substanțe care au sută la sută grăsime.

ADVERTISEMENT

Adică niciun strop de apă. În schimb în unt și în slănină, avem 15 până la 20% apă (…)”, mai detaliază specialistul în nutriție, pe pagina sa de facebook, unde are o serie de sfaturi despre alimentația zilnică.

Și, contrar aparențelor, porcul are o grăsime mai puțin saturată decât vita sau oricare alt animal rumegător. Așadar, carnea de porc se poate mânca ori de câte ori simțim nevoia, dar în cantități moderate.

ADVERTISEMENT

”Ce vreau să vă spun este că porcul este mai deștept decât vita.  Pentru că la capitolul grăsime, animalele rumegătoare , adică vită, oaie, capră,  prin rumegat, saturează grăsimea. În schimb, porcul, care este un animal nerumegător are o grăsime mai puțin saturată”, a mai specificat Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT