Life

Alimentul care nu trebuie consumat mai mult de trei ori pe an. Românii îl adoră, iar unii îl consumă zilnic

Alimentul pe care nu ar trebui să-l consumi mai mult de trei ori pe an. Este un produs pe care românii îl adoră. Unii îl consumă zilnic.
28.07.2023 | 21:22
Alimentul care nu trebuie consumat mai mult de trei ori pe an Romanii il adora iar unii il consuma zilnic
Ce aliment trebuie consumat de maximum trei ori pe an. Sursa foto: Freepik/KamranAydinov
ADVERTISEMENT

Un medic a explicat care e alimentul ce nu trebuie consumat de mai mult de trei ori pe an. Este un produs adorat de români, iar unii chiar îl consumă în fiecare zi. Din păcate, este dăunător în cantități mari.

Alimentul pe care nu e bine să-l consumi mai mult de trei ori pe an. Mulți români îl adoră

Mulți nutriționiști spun că peștele ar trebui să fie prezent în alimentație și să fie consumat chiar și de câteva ori pe săptămână, deoarece este mai sănătos decât alte tipuri de carne.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, un medic a explicat de ce un anumit tip de pește nu trebuie consumat prea des, deși multe persoane îl adoră, printre care și românii. Peștele la care se referă medicul poate fi consumat de maximum trei ori pe an.

Acest pește conține metale grele, care se acumulează în organism și se elimină destul de greu. Este vorba despre ton, pe care chiar și persoanele foarte sănătoase ar trebui să-l consume destul de rar, potrivit medicului rus Dr. Andrey Kondrakhin.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este la conservă, tonul conține mercur. Din acest motiv, acest pește trebuie consumat foarte rar, de câteva ori pe an, pentru a evita apariția problemelor de sănătate.

Ce alte alimente trebuie consumate cât mai rar

Medicul rus a mai vorbit și despre alte alimente care nu trebuie consumate în cantități mari, cum ar fi cele care conțin carbohidrați. Organismul uman e adaptat să absoarbă carbohidrații greu digerabili, iar cei rapid sunt foarte dăunători.

ADVERTISEMENT

“Oamenii exagerează adesea cu carbohidrații simpli, care intră foarte repede în organism. Acestea sunt dulciurile, pastele, sucurile cu adaos de zahăr”, a explicat medicul, potrivit exquis.ro.

Totodată, expertul nu recomandă nici consumul de carne roșie procesată. Aici intră carnea procesată industrial, care se vinde sub formă de mezeluri și cârnați. Aceste produse pot fi consumate de 2 – 3 ori pe an, dar nu constant, deoarece sunt asociate cu un risc crescut de cancer colorectal.

ADVERTISEMENT

De asemenea, și carnea de porc trebuie consumată cu moderație, deoarece grăsimile pe care le conține acest aliment pot duce la obezitate. Este bogată în calorii, iar grăsimile din ea se digeră foarte repede, după cum a mai precizat medicul. Pentru a nu avea probleme, carnea roșie se poate consuma fiartă.

Medicul Andrey Kondrakhina a mai spus că doar produsele naturale neprocesate, cum ar fi legumele și fructele, și anumite tipuri de carne nu sunt dăunătoare pentru sănătate. Acestea sunt carnea de pasăre, iepure, vită și peștele.

În plus, nu este bine să consumăm nici prea multă sare. În cantități mari, aceasta poate provoca probleme serioase de sănătate, cum ar fi creșterea tensiunii arteriale sau urolitiază.

ADVERTISEMENT