Alimentul considerat un vampir energetic. Este consumat zilnic de români, dar are efectul opus al unei cești de cafea. Mai exact, acest aliment care se regăsește în orice supermarket ne încetinește activitatea creierului și ne lasă fără energie. Iată de ce nu trebuie să-l mai mâncăm niciodată!
De regulă, multe persoane aleg să consume alimente care le dau energie sau cel puțin așa cred. Pentru că avem un stil de viață supra-încărcat, majoritatea dintre noi alegem să mâncăm alimente despre care credem că ne-ar suplini doza de energie. Dar există un aliment care ne face să ne simțim mult mai obosiți la scurt timp după ce l-am consumat.
Experții susțin că alimentele care conțin mult zahăr și cofeină ne fac să ne simțim obosiți în timpul zilei. Totuși, există și un aliment pe care românii îl cumpără zilnic și este nelipsit de mesele lor. Este vorba despre pâine, iar specialiștii precizează că acest produs de panificație acționează ca un vampir energetic.
Cu cât consumăm mai multă pâine, mai ales pâine albă, cu atât stomacul nostru lucrează intens să o digere. După fiecare masă, ajungem să ne simțim mult mai obosiți și ne provoacă senzația de moleșeală. De aceea, este indicat să se evite consumul de pâine, pentru că nu are niciun beneficiu asupra organismului.
Prezent în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, doctorul Vlad Ciurea a explicat care sunt efectele consumului de pâine și de ce trebuie să evităm, pe cât posibil, acest aliment, cu toate că majoritatea românilor îl savurează zilnic.
„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat neurochirurgul.
Tot în cadrul emisiunii, profesorul Vlad Ciurea a explicat că a renunțat de ani buni să mai consume cartofi prăjiți, pentru că și acest aliment are efecte negative asupra creierului nostru, cât și asupra întregului organism.
„Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a mai spus medicul.
Conform unui studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, consumul des al cartofilor prăjiți poate dubla riscul de a muri prematur. Aceștia conțin o cantitate mare de grăsimi trans, care cresc colesterolul rău și diminuează colesterolul bun.