Life

Alimentul interzis pentru câini. Mulți români cred că le face bine, dar specialiștii spun că e plin de bacterii

Tu știi ce aliment este interzis pentru câini? Mulți români cred că le face bine, dar specialiștii spun că poate fi plin de bacterii.
06.11.2023 | 07:34
Alimentul interzis pentru caini Multi romani cred ca le face bine dar specialistii spun ca e plin de bacterii
Alimentul interzis pentru câini. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acest aliment este interzis pentru câini. Dacă și tu ai un patruped acasă, încearcă să îl eviți. Multe persoane cred că este sănătos, dar în realitate, îi poate face rău în timp animalului tău de companie.

Alimentul interzis pentru câini

Care este alimentul interzis pentru câini? Dacă ții al sănătatea animalului tău de companie, evită să îi dai carne crudă. Mulți români cred că aceasta îi poate oferi vitaminele de care are nevoie.

ADVERTISEMENT

Adevărul este însă că, potrivit roguespetscience.com, pot exista mari probleme. Iar același lucru este valabil și atunci când vorbim despre oasele crude. Ce poate să pățească animalul tău de companie?

În primul rând, carnea crudă poate să conțină bacterii precum Salmonella sau E. coli. Atunci când este consumată de câini, deci, poate genera infecții alimentare. Iar acest lucru e valabil nu doar la animale, ci și la oameni, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

În același timp, carnea crudă este un aliment interzis pentru câini și din cauza faptului că este dificil de digerat. De aici pot apărea probe digestive precum vărsăturile sau chiar și diaree.

Ce efecte poate avea asupra patrupedului tău

Mai trebuie spus și că un câine are nevoie de o gamă largă de nutrienți pentru a-și menține sănătatea. O dietă bogată în carne crudă nu o să poată, deci, niciodată, să îi asigure toți nutrienții de care are nevoie.

ADVERTISEMENT

Iar dacă vorbim despre un câine de talie mică, riscul de înecare poate fi mare. Mai exact, bucățile de carne ceva mai mari pot să se blocheze în gâtul animalului sau în tractul digestiv, iar de aici poate apărea înecarea.

În ceea ce privește oasele, poate mulți iubitori de animale le-au oferit măcar o dată câinilor. Adevărul e că acestea pot duce la leziuni interne când sunt consumate, în special crude. În anumite cazuri pot duce chiar și la ruperea dinților.

ADVERTISEMENT

Ce opțiuni ai ca să eviți acest aliment interzis pentru câini? Hrana specială pentru animale rămâne cea mai bună alegere. Aceasta poate furniza necesarul de nutrienți de care patrupedul tău are nevoie.

De asemenea, dacă vrei să îi oferi câinelui tău carne, cel mai bine alegi să o gătești. Totodată, nu ezita să ceri și sfatul unui medic veterinar atunci când îți dorești un meniu mai bogat, dar sigur, pentru animalul tău de companie.

ADVERTISEMENT