Life

Alimentul pe care este bine să-l consume zilnic orice femeie de peste 50 de ani. Vlad Ciurea spune că ajută enorm creierul

Alimentul care nu trebuie să lipsească din meniul zilnic femeilor de peste 50 de ani. Medicul Vlad Ciurea îl recomandă datorită multiplelor sale beneficii
24.01.2024 | 17:20
Alimentul pe care este bine sal consume zilnic orice femeie de peste 50 de ani Vlad Ciurea spune ca ajuta enorm creierul
Alimentul care nu trebuie să lipsească din dieta femeilor de peste 50 de ani. Sursa foto: Facebook, Pixabay
ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea este recunoscut pentru activitatea sa în domeniul medical. Recent, acesta a abordat subiectul legat de alimentația femeilor trecute de 50 de ani. Acesta a menționat un aliment care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică, mai ales că este benefic pentru creier.

Alimentul pe care medicul Vlad Ciurea îl recomandă femeilor trecute de 50 de ani

Alimentația este un subiect care a început să preocupe din ce în ce mai multe persoane. Medicul Vlad Ciurea, recunoscut pentru cariera sa excepțională din domeniul medical a venit cu o listă de recomandări pentru femeile trecute de 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit medicului, meniul după această vârstă trebuie să cuprindă anumite alimente care ajută la menținerea sănătății organismului. Dincolo de proprietățile benefice pe care le au, unele alimente pot ajuta, inclusiv, la stimularea creierului.

Medicul Vlad Ciurea recomandă tuturor femeilor care au trecut de 50 de ani să introducă în alimentația zilnică ovăzul. Acesta este atât de benefic pentru un organism sănătos, încât se pot consuma chiar și 6 porții, în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Nu doar medicul Vlad Ciurea recomandă consumul de ovăz, ci și Fundația Spaniolă pentru Nutriție. De-a lungul timpului, s-au efectuat mai multe studii asupra proprietăților ovăzului, iar concluziile au fost unele extraordinare pentru organism.

Ce beneficii are pentru organism consumul de ovăz

Ovăzul este bogat în vitamina B, dar și în fier și magneziu. Datorită acestui aport de nutrienți, ovăzul ajută la bunăstarea cardiovasculară și reduce nivelul colesterolului din organism.

ADVERTISEMENT

Ovăzul, spune medicul Vlad Ciurea conține o cantitate semnificativă de acizi grași omega-3 și omega-6, antioxidanți, zinc și mangan. Toate acestea contribuie și ajută la reglarea hormonală și la protecția celulară.

Femeile trecute de 50 de ani care vor introduce ovăzul în alimentația zilnică vor observa imediat efectele lui. În timp, fitosterolii din ovăz ajung să reducă inclusiv colesterolul din organism.

ADVERTISEMENT

”Suplimentul nu se acumulează în organism. Suplimente sunt de toate felurile și pentru tubul digestiv și pentru somn, dar nu sunt medicament, să vindece. Este bun în prevenție sau în refacere”, a spus medicul despre ovăz, potrivit gândul.ro.

Foarte important de reținut este faptul că ovăzul nu este un medicament și nu poate să vindece problemele de sănătate. În schimb, rolul său este similar unui supliment care poate fi folosit în refacere sau prevenție.

ADVERTISEMENT
Tags: