Life

Alimentul pe care să nu îl combini niciodată cu legume. Mulți români cred că e o alegere sănătoasă, dar adevărul e altul

Știai că acest tip de aliment nu trebuie să îl combini niciodată cu legume? Poate părea o alegere sănătoasă la prima vedere, dar adevărul este altul.
26.11.2023 | 15:13
Alimentul pe care sa nu il combini niciodata cu legume Multi romani cred ca e o alegere sanatoasa dar adevarul e altul
Alimentul pe care să nu îl combini niciodată cu legume. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Care este alimentul pe care să nu îl combini niciodată cu legume? Multe persoane consideră că orice combinație care are la bază fructe sau legume e una sănătoasă. Adevărul e însă cu totul altul.

Alimentul pe care să nu îl combini niciodată cu legume

Există o mulțime de combinații de alimente care sunt interzise. Cine le cunoaște însă pe toate? Compoziția chimică a anumitor alimente poate interacționa, iar de aici pot apărea probleme nu tocmai plăcute.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, e bine să știm ce să mâncăm, dar și în ce mod. Ce să nu combini niciodată cu legume? Fructele. Deși ambele sunt naturale, sănătoase și ne oferă o gamă largă de vitamine și de minerale, ele nu trebuie consumate în același timp.

Fructele și legumele au o compoziție diferită. Consumate împreună, acestea pot cauza niște probleme neplăcute la nivelul digestiei. De ce să nu combini fructele cu legumele, deci?

ADVERTISEMENT

În primul rând fructele se digeră foarte repede. De cealaltă parte, legumele sunt digerate ceva mai greu. Drept rezultat, procesul de digestie ar putea fi îngreunat. Iar persoanele care au probleme digestive, e bine să evite această combinație.

Alte combinații interzis de alimente

Există însă anumite excepții. Fructele pot fi consumate doar alături de legume verzi proaspete. Un exemplu este spanacul, care se digeră ceva mai repede. De altfel acest ingredient se regăsește destul de des în diferite rețete de smoothie.

ADVERTISEMENT

Și nu doar fructele nu trebuie combinate cu legumele. Mai sunt și alte reguli alimentare de care trebuie să ținem cont dacă ne dorim ca sistemul nostru digestiv să funcționeze în mod corect și să nu existe probleme.

Spre exemplu, cartofii prăjiți, de altfel adorați de români, nu trebuie combinați niciodată cu brânză. Specialiștii spun că efectul este îngustarea vaselor de sânge, în condițiile în care cartofii au un conținut ridicat de amidon. 

ADVERTISEMENT

Mai departe, se formează acrilamida care crește riscul de apariție al tumorilor maligne. Cartofii nu trebuie combinați nici cu șnițelul, un alt aliment îndrăgit de români, dar și de cei mici. Și această combinație îngreunează semnificativ digestia.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Tot adevărul despre relația dintre Iulia Vântur și Salman Khan. O româncă din...
Tot adevărul despre relația dintre Iulia Vântur și Salman Khan. O româncă din India a dezvăluit detalii neștiute
Apple și Google promit alerte de urmărire. Oricine se va putea feri de...
Apple și Google promit alerte de urmărire. Oricine se va putea feri de spionaj
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă....
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă. Mesajul dureros de pe patul de suferință
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie