Sport

Alin Petrache, revoltat după incidentele de la Dinamo – UTA: „Pagubele nu mai pot fi remediate”

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, acuză după incidentele de la Dinamo - UTA. Vor mai fi primiți „câinii” pe Arcul de Triumf?
09.03.2024 | 13:30
Alin Petrache revoltat dupa incidentele de la Dinamo  UTA Pagubele nu mai pot fi remediate
Alin Petrache, dur după pagubele produse de ultrașii lui Dinamo și CSA Steaua pe „Arcul de Triumf”. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alin Petrache a fost extrem de supărat după incidentele provocate pe Arcul de Triumf la meciul Dinamo – UTA. Președintele FRR cere ca meciurile de risc să nu se mai joace pe arena din nordul Capitalei.

Alin Petrache, reacție după incidentele de la Dinamo – UTA: „Acest stadion nu a fost făcut pentru competiții interne fotbalistice”

FANATIK a stat de vorbă cu Alin Petrache după ce pe stadionul „Arcul de Triumf” s-au produs pagube importante, iar administratorul arenei a chemat o echipă de criminaliști și a deschis o anchetă: „Ați văzut aceleași scene și data trecută. De fiecare dată când avem astfel de evenimente spuneți că nu ați mai văzut așa ceva”.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Rugby consideră că „Arcul de Triumf” nu este deloc o arenă propice pentru fotbal: „Acest stadion nu a fost făcut pentru competiții interne fotbalistice, ci naționale și internaționale rugbistice, și pentru antrenamente ale echipelor naționale care veneau pentru Euro 2021. Punct”.

Dinamo a mai avut probleme pe Arcul de Triumf, iar administratorul ar putea interzice închirierea arenei: „Nu are capacitatea de a oferi securitate pentru meciurile de anvergura aceasta. Asta e tot. Eu nu sunt administratorul arenei. Cei de la Agenția Națională pentru Sport decid dacă se va mai juca acolo. Noi suntem în judecată. Nu știu dacă Dinamo riscă să nu mai fie primită pe Arcul de Triumf. Asta trebuie să discutați cu Agenția Națională pentru Sport”.

ADVERTISEMENT

Alin Petrache vorbește despre pagube iremediabile la suprafața de joc: „Nu se mai poate face nimic”

Alin Petrache consideră că ar trebui luate măsuri: „Am privit cu stupoare tot ceea ce s-a întâmplat. Arenele care se vor construi de acum vor trebui să aibă puse la punct modele de securitate pentru a preîntâmpina asemenea evenimente.

Asemenea meciuri ar trebui jucate pe alte arene care să ofere siguranță suporterilor, celorlalți oameni care au venit pentru meci. Vă dați seama ce îngroziți sunt când văd așa ceva. Eu de obicei merg la stadion cu familia, copiii. Să văd asemenea scene? 

ADVERTISEMENT

Oficialul federației de rugby susține că suprafața de joc a fost afectată iremediabil: „Din punct de vedere al expertizei pe care o avem, eu știu că pagubele la gazon nu mai pot fi remediate pentru că este un gazon hibrid.

Dacă acea parte de gazon hibrid peste care vine cel natural este arsă, nu se mai poate face nimic decât dacă se schimbă întreaga suprafață. Este imposibil. În acele zone gazonul sintetic nu va mai fi. 

ADVERTISEMENT

Sper că la meciurile pe care le vom disputa și la antrenamentele pe care doream să le facem acolo să nu fim afectați. Vom juca meciuri în campionatul național de rugby și sper ca problemele să fie remediate până atunci”. 

Administratorul stadionului „Arcul de Triumf” a chemat criminaliștii și cere despăgubiri: „Am luat ampremente. Cei responsabili de tot dezastrul vor fi trași la răspundere”

Administratorul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf” a făcut bilanțul pagubelor produse de ultrași: „Cât de greu este să construiești și cât de ușor este să distrugi… Meciul disputat aseară pe stadionul CSN Arcul de Triumf, între DINAMO si UTA s-a lăsat cu pagube uriașe. 60 de scaune complet distruse, terenul este afectat pe o suprafață de 30%.


Asta nu înseamnă să fii suporter și nu asta presupune sportul. Aseară am asistat cu regret la o demonstrație de forță inutilă, am văzut ce înseamnă orgoliul orbesc și lipsa de respect pentru o echipă, locul în care te afli și sport. O imagine tristă pentru toată lumea…

O echipă de criminaliști a rămas pe stadion după meci și a luat amprente. Cei responsabili de tot dezastrul vor fi trași la răspundere. A fi suporter, nu înseamnă asta…”, se arată într-un comunicat.

ADVERTISEMENT