Sport

Gazonul de pe „Arcul de Triumf”, ars pe 30% din suprafață după incidentele de la Dinamo – UTA: „S-a lăsat cu pagube uriașe”

Administratorii stadionului „Arcul de Triumf” au adus criminaliștii după bătaia dintre ultrașii dinamoviști și steliști. Ce pagube majore s-au produs
09.03.2024 | 12:19
Gazonul de pe Arcul de Triumf ars pe 30 din suprafata dupa incidentele de la Dinamo  UTA Sa lasat cu pagube uriase
Administratorii de la stadionul Arcul de Triumf au chemat criminaliștii după incidentele de la Dinamo - UTA. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo – UTA a fost un meci care s-a lăsat cu incidente majore între ultrașii dinamoviști și cei de la Peluza Sud Steaua, care au venit să îi susțină pe arădeni.

Dinamo – UTA a produs pagube mari pe stadionul „Arcul de Triumf”: „Cât de greu este să construiești și cât de ușor este să distrugi”

După incidentele din drumul spre București și spre arenă, stadionul „Arcul de Triumf” s-a transformat într-un câmp de luptă: „Cât de greu este să construiești și cât de ușor este să distrugi… Meciul disputat aseară pe stadionul CSN Arcul de Triumf, între DINAMO si UTA s-a lăsat cu pagube uriașe. 60 de scaune complet distruse, terenul este afectat pe o suprafață de 30%”.

ADVERTISEMENT

Administratorii arenei condamnă dur comportamentul ultrașilor, care a lăsat urmări grave mai ales pe suprafața de joc: „Asta nu înseamnă să fii suporter și nu asta presupune sportul. Aseară am asistat cu regret la o demonstrație de forță inutilă, am văzut ce înseamnă orgoliul orbesc și lipsa de respect pentru o echipă, locul în care te afli și sport. O imagine tristă pentru toată lumea…”.

Lucrurile însă nu se vor opri aici, iar vinovații ar putea plăti scump: „O echipă de criminaliști a rămas pe stadion după meci și a luat amprente. Cei responsabili de tot dezastrul vor fi trași la răspundere. A fi suporter, nu înseamnă asta…”.

ADVERTISEMENT

Dinamo, amendată de Jandarmeria după incidentele de la meciul cu UTA. Același lucru s-a întâmplat și cu firma de pază

Jandarmeria a anunțat printr-un comunicat de presă faptul că Dinamo și firma de bază au primit amenzi usturătoare: „Subliniem faptul că, dintre acestea, două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 60.000 de lei, au fost aplicate organizatorului evenimentului sportiv, iar patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.000 de lei, au fost aplicate societății specializate de pază și protecție”.


Ultrașii de la Peluza Sud Dinamo au aruncat zeci de torțe în teren și au intrat pe gazon unde s-au luat la bătaie cu ultrașii de la Peluza Sud Steaua, meciul fiind amânat cu aproximativ 10 minute.

ADVERTISEMENT

În urma acestor incidente, Dinamo riscă o amendă importantă și din partea Comisiei de Disciplină. „Câinii” sunt recidiviști și chiar ar putea primi o suspendare a terenului.

Incidente și între ultrașii Universității Cluj și cei ai UTA-ei în drum spre București

Probleme au fost și în drumul spre București. Ultrașii lui U Cluj, înfrățiți cu cei ai lui Dinamo, au venit să susțină pe „alb-roșii” la meciul cu UTA, unde erau anunțați mai mult suporteri ai CSA Steaua București.

ADVERTISEMENT

Cele două galerii s-au întâlnit la Dedulești, în județul Argeș, unde s-a produs un conflict. Jandarmeria Română a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a calma spiritele.

ADVERTISEMENT