News

Alina Gorghiu, despre PNRR: “Neg vehement că Ardealul ar fi avantajat”

Alina Gorghiu, senator PNL, a participat luni la Digi24 la o dezbatere politică despre PNRR, declarând: "neg vehement faptul că Ardealul ar fi avantajat".
14.06.2021 | 22:31
Alina Gorghiu despre PNRR Neg vehement ca Ardealul ar fi avantajat
ADVERTISEMENT

PNRR a fost subiect de discuții intense pe scena politică, după ce Comisia Europeană a retrimis programul României cu o serie de observații.

Luni, în Camera Deputaților, a fost dezbătută o moțiune împotriva lui Cristian Ghinea, în timpul căreia opoziția și coaliția de guvernare și-au lansat o serie de atacuri dure.

ADVERTISEMENT

Alina Gorghiu, despre PNRR: “Nu avantajează Ardealul”

Alina Gorghiu: “Dacă vă veți uita în PNRR veți vedea că nu există nicio zonă a țării dezavantajată, au fost discuții cu președinții de consilii județene inclusiv de la PSD.

Toți factorii administrației din România au avut dezbateri cu prim-ministrul României. Neg vehement acest mesaj că Ardealul ar fi avantajat.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Observați în PNRR un dezechilibru regional?”

Cristina Prună: “Eu știu că ministrul Cristian Ghinea a făcut numeroase dezbateri și a adunat nevoile din diverse localități și lucrurile au fost incluse în PNRR.

Acest plan trebuie să răspundă unor nevoi pe care România le are, coroborată cu nevoia de reformă și condițiile pe care Comisia Europeană ni le-a pus și anume, o parte dintre acest 

ADVERTISEMENT

Este un plan echilibrat care dorește să dezvolte România și să reducă aceste inechități. Avem autostrada către Moldova și guvernul României s-a bătut ca mare parte din acest PNRR să meargă către infrastructură. Lipsa acesteia a dus la dezechilibre de dezvoltare.

27% din PNRR este destinat autostrăzilor. Din punctul meu de vedere este un PNRR echilibrat care se uită la fiecare regiune, fiind nevoi diferite.”

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, reacție în urma retrimiterii PNRR-ului de către Comisia Europeană

După ce Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) a fost criticat intenst de către Comisia Europeană, a venit și prima reacție a prim-ministrului Florin Cîțu.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că PNRR nu a fost retrimis, această informație fiind una falsă. De asemenea, el a mai precizat și că planul nu a fost respins de Comisie, folosind și hashtagul său tipic de la finalul postărilor.

„Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis. #RomaniiTrebuieSaStie, a scris premierul Florin Cîțu pe rețeaua de socializare în urmă cu câteva zile.

ADVERTISEMENT