News

Allen Garfield, actor celebru pentru rolul din Beverly Hills Cop II, a murit din cauza coronavirusului

09.04.2020 | 11:45
Allen Garfield actor celebru pentru rolul din Beverly Hills Cop II a murit din cauza coronavirusului
ADVERTISEMENT

Allen Garfield, un actor celebru din Statele Unite ale Americii, a murit din cauza coronavirus. Decesul a survenit în cursul zilei de miercuri. Acesta avea 80 de ani.

Allen Garfield, actor celebru pentru rolul din Beverly Hills Cop II, a murit din cauza coronavirusului

Născut pe 22 noiembrie 1939, Allen Garfield era internat la un azil de bătrâni din Statele Unite ale Americii. În această unitate, celebrul actor a contractat virusul, iar medicii nu au mai putut să-i salveze viața.

ADVERTISEMENT

Dispariția lui Garfield a fost anunțată oficial de sora sa, Lois Goorwitz, cea care de altfel a confirmat faptul că decesul a survenit cin cauza complicațiilor de la COVID-19.

Allen Garfield și-a petrecut ultimii ani ai vieții la Home Motion Fund Television Fund, un azil de bătrâni din SUA.

ADVERTISEMENT

La căminul de bătrâni în care Allen și-a petrecut ultimele zile ale vieții s-au înregistrat alte 10 cazuri de infectare cu coronavirus: șase printre cei internați și patru în rândul staff-ului.

Vedeta de la la Hollywood s-a confruntat cu mai multe probleme medicale de-a lungul vieții. Allen a suferit un accident vascular cerebral înainte de a filma The Ninth Gate, în 1999.

ADVERTISEMENT

Carieră de excepție pentru Garfiel, cu peste 119 producții

Peste trei decenii, Allen Garfield s-a remarcat ca un actor de top în cinematografia americană. A debutat în 1968, iar în 2002 a jucat pentru ultima oară în ”White Boy”.

Garfield a mai jucat în filme precum ”Bananas”, de Woody Allen, ”A State of Things”, ”Until the End of the World”, ”The Conversation”, de Francis Ford Coppola, ”The Cotton Club” şi ”The Ninth Gate”, de Roman Polanski.

ADVERTISEMENT

Cel mai faimos rol jucat în carieră de Allen Garfield a fost cel al șefului de poliție din producția Beverly Hills Cop II.

De la startul pandemiei de coronavirus, mai multe personalități și-au pierdut viața din cauza acestei maladii. În această listă îi avem pe muzicienii John Prine, Alan Merrill, Adam Schlesinger, Bucky Pizzarelli şi actorul Mark Blum.

ADVERTISEMENT