News

Alocațiile copiilor se majorează de la 1 februarie. Ministrul Muncii a făcut anunțul oficial

27.01.2021 | 23:22
Alocatiile copiilor se majoreaza de la 1 februarie Ministrul Muncii a facut anuntul oficial
ADVERTISEMENT

Începând cu 1 februarie, alocațiile copiilor din România se majorează. Anunțul oficial a fost făcut miercuri seară de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Oficialul Guvernului a declarat, la Televiziunea Română, că veniturile lunare pentru copii cresc, de luna viitoare, cu un procent de 20%.

ADVERTISEMENT

În acest moment, toată atenția se îndreaptă către bugetul la care lucrează Executivul, întrucât de forma sa depinde o a doua posibilă tranșă de creștere a alocațiilor.

Ministrul Muncii, anunț oficial: Alocațiile copiilor cresc de la 1 februarie

Alocațiile copiilor vor intra majorate cu 20% de la 1 februarie, a anunțat miercuri seara Ministrul Muncii, Raluca Turcan, în direct la TVR 1. Asta înseamnă că alocaţia pentru copii cu vârste între 2 şi 18 ani ajunge la suma de 214 lei pe lună.

ADVERTISEMENT

”Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20 la sută. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20 la sută”, a afirmat Turcan, miercuri seară, la TVR.

În aceeași apariție publică de miercuri, Ministrul Muncii a adăugat că nu este aprobat încă bugetul, iar când acesta va fi gata va putea face precizări cu privire la a doua majorare a alocaţiilor copiilor.

ADVERTISEMENT

La finalul anului 2020, Senatul a votat, cu 75 de voturi ”Pentru” și 56 de voturi ”Împotrivă” un proiect de lege care prevede că alocația de stat pentru copii va crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021, iar din 2022 alocația de stat pentru copii se va indexa anual cu rata medie anuală a inflației.

Această decizie luată de Senatul României a reprezentant o anulare a dublării alocațiilor. Practic, după votul din Senatul României, copiii rămân cu mărirea de 20% care a avut loc în septembrie și cu majorarea de încă 20% care va avea loc de la 1 februarie 2021.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu alocațiile pentru copiii cu handicap

Raluca Turcan a mai precizat că alocațiile pentru copiii până în 2 ani și pentru copiii cu handicap, cu vârsta de maximum 18 ani, vor creşte la suma de 427 de lei pe lună.

”Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar”, a mai spus  ministrul Muncii.

ADVERTISEMENT