News

Alte două cazuri de coronavirus la Penitenciarul Giurgiu! Anunț oficial al conducerii legat de deținuți

24.04.2020 | 15:09
Alte doua cazuri de coronavirus la Penitenciarul Giurgiu Anunt oficial al conducerii legat de detinuti
ADVERTISEMENT

Au fost descoperite alte două cazuri de coronavirus la Penitenciarul Giurgiu! Cei doi sunt angajați ai închisorii  și testele lor au ieșit pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Alte două cazuri de coronavirus la Penitenciarul Giurgiu!

Informația a fost confirmată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor care a mai transmis că poliţiştii de penitenciare nu au interacţionat cu persoane private de libertate.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, aceștia au adăugat că în prezent nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire în rândul deţinuţilor.

Anunț oficial al conducerii legat de deținuți

Mai trebuie specificat că cei doi agenți fac parte din grupul de contacţi atribuit primului caz, comunicat public în data de 19.04.2020.

ADVERTISEMENT

”Precizăm că, până la acest moment, cu excepţia celor patru cazuri de angajaţi confirmaţi COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Giurgiu.

În continuare, unitatea de detenţie aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu şi măsurile stabilite în cuprinsul metodologiei de intervenţie a sistemului penitenciar”, a transmis ANP.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu interesant este acela că în clipa de față, nu mai puțin de 9 angajaţi ai penitenciarelor sunt confirmaţi cu coronavirus.

Alte 321 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Totalul a ajuns la 10.417 cazuri. Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire sunt la Suceava – 2.477.

ADVERTISEMENT

Pe poziţia a doua se află orașul București, cu 1.133 de cazuri. Judeţele Botoşani, Timiş, Neamţ, Arad şi Hunedoara au trecut de pragul de 400 de cazuri. De asemenea, 2.817 persoane au fost vindecate şi au fost înregistrate 552 de decese.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: