News

Ambasadorul american la Moscova, despre intențiile Rusiei. “Nu poți să vrei pace în timp ce pui pistolul pe masă”

Intențiile Rusiei nu sunt foarte clare. Ambasadorul american la Moscova este de părere că afirmațiile făcute de ruși sunt contrazise de faptele acestora
28.01.2022 | 19:06
Ambasadorul american la Moscova despre intentiile Rusiei Nu poti sa vrei pace in timp ce pui pistolul pe masa
ADVERTISEMENT

John Sullivan, ambasadorul american la Moscova, se îndoiește de intențiile aparent bune ale Rusiei. Acesta consideră că, în momentul în care vrei pace, nu vii cu un pistol la discuție, așa cum face Rusia în acest moment.

Ce spune ambasadorul american la Moscova, despre intențiile Rusiei

Ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, spune că, în timp ce Moscova insistă că nu are de gând să invadeze Ucraina, acțiunile sale de pe teren spun o poveste foarte diferită.

ADVERTISEMENT

Acesta consideră că, dacă Rusia nu și-ar dori declanșarea unui conflict armat, nu ar veni la discuții cu un pistol pe masă.

“E ca și când, la o discuție sau negociere, eu vin, pun pistolul pe masă și spun că-mi doresc pacea”, a precizat ambasadorul american la Moscova într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, decizia Rusiei de a plasa zeci de mii de militari pe linia frontierei nu poate fi justificată prin faptul că sunt niște simple manevre sau exerciții militare.

Ambasadorul crede că Rusia poate ataca Ucraina fără o avertizare prealabilă

Oficialul este de părere că acumularea actuală de trupe de la granița cu Ucraina ar permite un atac fără o avertizare prealabilă.

ADVERTISEMENT

Acesta speră, totuși, că Rusia nu va face nicio mișcare de începere a unui război.

“Să sperăm că guvernul rus își va respecta cuvântul dat și nu intenționează să invadeze Ucraina.

Dar situația de pe teren arată că rușii au în acest moment capacitatea de a face acest lucru“, a mai declarat John Sullivan.

ADVERTISEMENT

Ambasadorul american la Moscova a mai menționat faptul că, în acest moment, Washingtonul așteaptă un răspuns din partea Rusiei la propunerile scrise trimise concomitent de SUA și NATO.

Ce spune ministrul de externe al Rusiei

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a precizat că, dacă depinde de Rusia, nu va fi război cu Ucraina.

Acesta a mai menționat și faptul că propunerile primite de la SUA în ceea ce privește garanțiile de securitate cerute de Moscova au fost mai avantajoase comparativ cu cele trimise de NATO.

Serghei Lavrov a mai spus că preşedintele Vladimir Putin este cel care va decide care va fi răspunsul pentru propunerile de la SUA și NATO.

ADVERTISEMENT
Tags: