Life

Amenda uriașă pe care trebuie să o plătească un român care stă la curte. Sub nicio formă n-ai voie să faci așa ceva

Un român care stă la curte are de plătit o amendă uriașă. Ce greșeală a făcut acesta și cum a ajuns într-o astfel de situație?
29.03.2024 | 09:09
Amenda uriasa pe care trebuie sa o plateasca un roman care sta la curte Sub nicio forma nai voie sa faci asa ceva
Amenda uriașă pe care trebuie să o plătească un român care stă la curte. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un român care stă la curte are de plătit o amendă uriașă pentru greșeala făcută. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci dacă și tu stai la curte? Poate că puține persoane cunosc, de fapt, această regulă.

Amenda uriașă pe care trebuie să o plătească un român care stă la curte

Românii care stau la curte au de respectat niște reguli clare. Unele persoane poate însă nu le cunosc în totalitate. Un român, spre exemplu, s-a trezit cu o amendă uriașă pentru ceea ce a făcut.

ADVERTISEMENT

Care e motivul și cum a ajuns bărbatul care stă la curte într-o astfel de situație? Acesta are de plătit acum o amendă de 15.000 de lei. De asemenea, este obligat practic să îți facă ”curățenie” în curte.

Situația are loc în Timiș. Conform celor mai recente informații, Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisarul Județean Timiș au efectuat un control la o persoana fizică. Aceasta desfășura activități de colectare deșeuri în propria curte.

ADVERTISEMENT

Bărbatul însă nu avea autorizație de mediu. Tocmai din acest motiv, comisarii au fost nevoiți să aplice o sancțiune contravențională. Mai mult de atât, a fost interzisă și desfășurarea activității de colectare deșeuri.

Ce măsuri au luat autoritățile

Printre altele, bărbatul care stă la curte este nevoit să predea deșeurile către un operator autorizat, iar locul trebuie curățat. Dacă și tu stai la curte, ar fi bine să ții cont de această întâmplare, pentru că complet interzis să faci așa ceva.

ADVERTISEMENT

Te poți alege cu o amendă chiar mai mare decât în cazul bărbatului. Mai exact, o astfel de activitate este considerată contravenție și poate fi sancționată cu sume care sunt cuprinse între 5.000 și 60.000 de lei, în funcție de caz.

“Atragem atenția asupra faptului că în conformitate cu OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, cu modificări si completări ulterioare art 34 prevede următoarele: ,,toate unitățile sau întreprinderile care desfășoară activități de colectare, salubritate, tratare a deșeurilor sunt obligate să obțină o autorizație/autorizație integrată de mediu emisă de către autoritățile competente pentru protecția mediului”. 

ADVERTISEMENT

Nerespectarea prevederilor menționate mai sus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 15.000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 40.000 lei la 60.000 lei, pentru persoanele juridice”, este mesajul GNM Timiș.

ADVERTISEMENT