News

Amendă uriașă pentru un șofer din Arad. Bărbatul și-a ”aranjat” mașina ca să semene cu una de poliție

Un bărbat din Arad s-a ales cu o amendă uriașă după ce a considerat că e o idee bună să-și ”tuneze” mașina și să o facă se arată ca o mașină de poliție.
01.02.2024 | 15:26
Amenda uriasa pentru un sofer din Arad Barbatul sia aranjat masina ca sa semene cu una de politie
Amendă uriașă pentru un șofer din Arad. Bărbatul și-a ”aranjat” mașina ca să semene cu una de poliție
ADVERTISEMENT

Concret, bărbatul în vârstă de 53 de ani și-a scris pe autoturism inclusiv cuvântul ”POLICE”. A fost oprit în trafic de adevărații oameni ai legii, care l-au sancționat pentru ideea sa ”grozavă”. Mai mult, șoferul a rămas fără certificat și fără plăcuțele de înmatriculare.

Bărbatul și-a ”aranjat” mașina ca să semene cu una de poliție

După cum se poate observa și în fotografie, mașina era vopsită în negru, cu dungi roșii și albastre, alături de inscripția POLICE. Cu toate că nu putea fi confundată cu o mașină clasică a polițiștilor români, autoturismul putea trece ușor drept o mașină a forțelor de ordine din alte țări din Europa, mai ales pentru cei care nu pot face diferența în trafic.

ADVERTISEMENT

Mai mult, polițiștii au constatat că în certificatul de înmatriculare al autoturismului era menționată o altă culoare decât cea declarată. “Din verificări a reieşit că autoturismul, condus de un bărbat de 53 de ani, din Arad, nu avea menţionată, în certificatul de înmatriculare, culoarea reală a autovehiculului.

Având în vedere cele constatate, conducătorul autoturismului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 990 de lei, reţinerea certificatului de înmatriculare şi plăcuţelor nu numărul de înmatriculare, până la intrarea în legalitate”, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

ADVERTISEMENT

Tot mai multe mașini ”tunate” pe străzile din România

Șoferul din Arad nu este un caz singular, în condițiile în care polițiștii constată mereu în trafic că tot mai mulți șoferi aleg să-și modifice mașinile ca în Fast and Furious sau Need for Speed. De exemplu, în primăvara anului 2023, polițiștii au ieșit la ”vânătoare” și au tras pe dreapta zeci de astfel de mașini sau motociclete.

Vehiculele aveau motoare modificate sau apelaseră la alte ”artificii”, astfel că au rămas rapid fără plăcuțe și certificatele de înmatriculare, pe lângă faptul că au primit amenzi uriașe. ”Ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor constatate.

ADVERTISEMENT

Agenţii au găsit alte zeci de autoturisme în neregulă. Zilnic, pe marile artere din Capitală este haos. Maşini turate, zgomot mult de sub capote sau tobe sport cu “efecte speciale”, a declarat Claudiu Costea purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere. Potrivit datelor statistice, cea mai frecventă modificare făcută de către șoferi e cea la sistemul de evacuare.

Astfel, mașina produce zgomote puternice, peste limitele admise de lege. Amenda pentru o astfel de modificare poate ajunge la 725 de lei, avertizează polițiștii. Cu toate acestea, pentru mulți șoferi ”upgradeul” făcut la mașină devine un mod de viață, astfel că riscurile sunt asumate și amenzile plătite fără prea multe regrete.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, amatorii de mașini ”tunate” trebuie să știe că polițiștii ies deseori ”la vânătoare”, după cum explică și Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere: ”Astfel de acţiuni se realizează permanent de Brigada Rutieră, în colaborare cu inspectorii registrului auto român, în scopul creşterii siguranţei pe drumurile publice si menţinerea unui climat de ordine si siguranţă rutieră”.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde