News

Amenințare din partea Moscovei. Propagandistul lui Putin spune că Bucureștiul trebuie bombardat nuclear

O nouă amenințare din partea Rusiei asupra României. Vladimir Soloviov susține că Bucureștiul trebuie bombardat nuclear.
07.03.2024 | 22:27
Amenintare din partea Moscovei Propagandistul lui Putin spune ca Bucurestiul trebuie bombardat nuclear
Amenințare din partea Moscovei. Ce spune propagandistul lui Putin. Foto Hepta
ADVERTISEMENT

O nouă amenințare din partea Moscovei la adresa României. Propagandistul președintelui Putin, Vladimir Soloviov, a declarat, în timpul unei emisiuni televizate, că Bucureștiul ar trebui bombardat nuclear.

O nouă amenințare din partea Moscovei vizează România

Într-o discuție cu invitații săi, Soloviov face un top al orașelor din Europa pe care Rusia ar putea să le distrugă. Pare că stă pe gânduri când vine vorba de primul loc ocupat în clasament, dar în cele din urmă pune capitala României pe această poziție.

ADVERTISEMENT

„Nu mă pot decide, Parisul sau Marsilia? Bucureștiul, bineînțeles. Apoi Parisul, Marsilia, Lyon. Lyonul e un oraș frumos, e un festival acolo. Și, în Germania, ca răzbunare pentru (rachetele) Taurus, ce să distrugem? Hamburg”, spune propaganditul principal al lui Putin, Vladimir Soloviov.

Amenințări similare din partea Rusiei vizând România au fost făcute și în trecut. De exemplu, autoritățile de la Moscova au sugerat că ar putea punea la cale atacuri asupra bazelor NATO.

ADVERTISEMENT

În cazul în care ar exista un conflict direct între Rusia și Occident, bazele din nordul Europei, unde sunt arme nucleare NATO, vor fi ținte militare legitime, conform purtătoarei de cuvânt din Ministerul de Externe al Moscovei, Maria Zaharova.

NATO își suplimentează forțele pe teritoriul României

Amintim că NATO își va suplimenta forțele pe teritoriul României. Începând din primăvara anului viitor, încă 3.000 de militari sunt așteptați în grupul de luptă de la Cincu, județul Brașov. Acesta este condus de Franța, fiind fondat după invazia Rusiei asupra Ucrainei.

ADVERTISEMENT

„Această desfășurare de forțe şi tehnică suplimentară va avea loc, temporar, în primăvara anului 2025. O brigadă de peste 4.000 de militari și câteva sute de vehicule blindate vor fi dislocate din Franța în România pentru câteva săptămâni.

Acesta este un exercițiu NATO pentru a testa pe scară largă desfășurarea unei brigăzi complete la granițele Europei într-un interval de timp foarte scurt.

ADVERTISEMENT

Batalionul multinațional Cincu, care are peste 1.500 de militari, este desfășurat permanent în România.  Cu acest batalion, Franța își confirmă prezența militară de lungă durată în România ”, a transmis un reprezentant al forțelor armate din Franța, potrivit Antena 3.

 

 

ADVERTISEMENT