Sport

Amenințări cu moartea pentru Angel Di Maria în Argentina: „Nici măcar guvernatorul nu te va salva!“

Angel Di Maria este vânat în Argentina, primind amenințări cu moartea din partea unui grup infracțional, unde este asigurat că nici măcar autoritățile locale nu l-ar putea salva.
28.03.2024 | 10:00
Amenintari cu moartea pentru Angel Di Maria in Argentina Nici macar guvernatorul nu te va salva
Angel DI Maria, victima unor amenințări cu moartea în locul său natal, Rosario / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Argentinianul se află într-o situație cumplită, după ce a primit amenințări cu moartea pentru familia sa. Totul s-a întâmplat luni, atunci când o mașină a trecut prin fața casei fotbalistului și a lansat anunțul șocant.

Interzis în Rosario, locul unde a debutat în fotbal!

Argentinianul a debutat la clubul local, Rosario Central, cunoscut pentru facțiuni foarte dure ale ultrașilor, cu legături în domeniul narcoticelor. Di Maria, cel care a avut o reacție surprinzătoare la accidentarea lui Messi, a fost avertizat să nu se reîntoarcă la Rosario, clubul unde își dorește să-și încheie cariera strălucitoare.

ADVERTISEMENT

“Spune-i fiului tău Ángel să nu se mai întoarcă la Rosario, altfel îl vom distruge ucigând un membru al familiei sale. Nici măcar Pullaro (guvernatorul provinciei, Maximiliano Pullaro, n.r.) nu vă va salva. Noi nu aruncăm bucăţi de hârtie. Noi aruncăm plumb şi oameni morţi”, ar fi fost mesajul de amenințare, conform Infobae.

Rosario, loc cunoscut pentru fotbal, dar și pentru infracționalitate

Conform presei argentiniene, mesajul este unul tip pentru grupările „narcoteriroste“, unde principalul scop este instaurarea fricii. De asemenea, mesajul este unul potențial politic, după ce condițiile de detenție au devenit și mai dure, grație guvernatorului local. Amenințările au fost însoțite și de focuri de armă, chiar dacă nu au fost găsite gloanțe în față casei lui Di Maria.

ADVERTISEMENT

“Ne simţim lezaţi, afectaţi şi prejudiciaţi, deoarece acest tip de acţiune violentă atacă direct economia şi succesul sportiv al cluburilor. Nu poate fi permis faptul că se doreşte intimidarea fotbaliştilor sau atacarea lor şi/sau a familiilor lor, care sunt principalii protagonişti ai evenimentelor sportive, şi nici nu poate fi permisă violenţa împotriva oricărui membru al familiei fotbalului.”, a fost comunicatul clubului Rosario Central.

Revenire la Rosario sau aventură la alt club în Argentina?

Amenințările pun sub semnul întrebării întoarcerea lui Di Maria, născut și crescut în Rosario, locul unde a debutat în fotbal. Pasul către fotbalul european l-a făcut la doar 19 ani, odată cu transferul în Portugalia, la Benfica, fiind clubul actual.

ADVERTISEMENT

Argentina este cunoscută pentru amenințările cu moartea aduse fotbaliștilor. Lionel Messi, prins într-un scandal cu Mbappe, a fost victima agresorilor de-a lungul timpului. Anul trecut, câștigătorul ultimului Balon de Aur a primit amenințări cu moartea, chiar în lanțul de supermarketuri deținut de soția sa, Antonela Roccuzzo.

De-a lungul carierei sale, Angel Di Maria a trecut la cluburi precum Benfica, Real Madrid, Juventus, PSG sau Manchester United. În tricoul naționalei „biancoceleste“, acesta a câștigat multiple trofee, printre care și Cupa Mondială din Qatar, din anul 2022.

ADVERTISEMENT
  • 137 de meciuri a adunat Di Maria în tricoul naționalei Argentinei
  • 59 de contribuții personale a strâns argentinianul pentru națională
ADVERTISEMENT