News

Amenințări nucleare ale Moscovei în prag de Anul Nou. Fostul președinte al Rusiei vorbește de un război mondial

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, vorbește din nou de un posibil război mondial. Oficialul de la Moscova lansează, de asemenea, și amenințări nucleare.
26.12.2022 | 13:01
Amenintari nucleare ale Moscovei in prag de Anul Nou Fostul presedinte al Rusiei vorbeste de un razboi mondial
Dmitri Medvedev spune că lumea e în pragul celui de-Al Treilea Război Mondial şi al unei catastrofe nucleare. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Încă foarte departe de a-și îndeplini obiectivele militare pe frontul din Ucraina, Rusia continuă războiul declaraților și al amenințărilor cu Occidentul.

Dmitri Medvedev spune că lumea e în pragul celui de-Al Treilea Război Mondial şi al unei catastrofe nucleare

Dmitri Medvedev, fost președinte și premier al Rusiei, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate, amenință lumea cu un război nuclear.

ADVERTISEMENT

Oficialul de la Kremlin a acordat un amplu interviu publicației Rossiiskaya Gazeta. Acesta a ținut să sublinieze că Moscova îşi va continua războiul în Ucraina până când ”regimul dezgustător, aproape fascist” de la Kiev va fi eliminat şi ţara vecină va fi total demilitarizată.

”De 10 luni se desfășoară o operațiune militară specială, ale cărei obiective au fost conturate inițial de președintele țării: denazificarea regimului dezgustător, aproape fascist al Ucrainei, demilitarizarea completă a statului ucrainean și garanții împotriva agresiunii în viitor”, a spus Medvedev.

ADVERTISEMENT

În același interviu, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei avertizează că arsenalul nuclear al ţării sale şi regulile stabilite de Moscova reprezintă singurii factori care împiedică NATO și aliații să înceapă un război împotriva Rusiei.

”Este Occidentul gata să declanşeze un război adevărat împotriva noastră, inclusiv un război nuclear, sub autoritatea Kievului?

ADVERTISEMENT

Singurul lucru care îi opreşte pe duşmanii noştri astăzi este înţelegerea faptului că Rusia va fi ghidată de fundamentele politicii de stat… privind descurajarea nucleară. Şi, în cazul în care apare o ameninţare reală, va acţiona în privinţa ei”, mai spune oficialul de la Moscova.

Medvedev: ”Dacă Rusia nu obține ce cere, lumea va continua să se clatine în pragul războiului mondial și catastrofei nucleare”

Dmitri Medvedev reia retorica Kremlinului din ultimele luni. Acesta spune că Rusia trebuie să primească din partea Occidentului garanțiile de securitate pe care le-a cerut încă dinainte de a lansa invazia din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, Medvedev amenință că ”lumea va continua să se clatine în pragul celui de-Al Treilea Război Mondial şi al catastrofei nucleare”.

În dese rânduri, Vladimir Putin şi apropiații săi au afirmat în ultimele luni că politica Rusiei privind armele nucleare prevede că acestea pot fi folosite dacă există o ameninţare la adresa integrităţii teritoriale.

ADVERTISEMENT
Tags: