Sport

Amenzi și suporteri interziși pe stadion! Măsuri dure ale Jandarmeriei după incidentele de la România – Irlanda de Nord 1-1

Jandarmeria a anunțat măsuri dure după incidentele provocate de suporteri pe Arena Națională la meciul România - Irlanda de Nord, scor 1-1.
23.03.2024 | 10:45
Amenzi si suporteri interzisi pe stadion Masuri dure ale Jandarmeriei dupa incidentele de la Romania  Irlanda de Nord 11
Jandarmeria Română a anunțat măsuri dure după amicalul naționalei cu Irlanda de Nord. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România a remizat cu Irlanda de Nord, scor 1-1, în primul meci de pregătire al „tricolorilor” înainte de EURO 2024. Peste 30.000 de suporteri au fost prezenți vineri seară pe Arena Națională pentru a-i încuraja pe fotbaliștii lui Edi Iordănescu. Incidentele nu s-au lăsat așteptate, iar Jandarmeria a anunțat măsuri dure.

Amenzi și suporteri interziși pe stadion după România – Irlanda de Nord 1-1

Valul de arestări în rândul ultrașilor de la Rapid, Dinamo sau Steaua a provocat o adevărată revoltă a suporterilor înfocați care susțin echipa națională. Ultrașii de la „Uniți Sub Tricolor” au protestat în timpul meciului amical cu Irlanda de Nord împotriva arestărilor pe care le consideră abuzive și au afișat mai multe bannere în tribune.

ADVERTISEMENT

După meciul de pregătire din Capitală, Jandarmeria București a venit cu „nota de plată”. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 3.600 de lei. Totodată, 3 suporteri au fost interziși pe stadion pe o perioadă de jumătate de an.

„Măsuri dispuse la finalul partidei: a fost constatat și întocmit un act de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile art. 372 din Codul Penal (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase).

ADVERTISEMENT

Măsuri dure după incidentele de la România – Irlanda de Nord 1-1. Comunicatul Jandarmeriei

„De asemenea, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.600 de lei, astfel: – cinci sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;

– două sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare.

ADVERTISEMENT

Totodată, au fost aplicate trei sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de șase luni. Mulțumim tuturor celor care au înțeles importanța respectării cadrului legal în vigoare și au ales să se comporte în mod civilizat, astfel încât toți spectatorii să se bucure de spectacolul fotbalistic”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Lucrurile în tribune nu au degenerat, deoarece Jandarmeria a luat măsuri de precauție și a mobilizat un număr important de forțe de ordine. Măsurile speciale de securitate ale Jandarmeriei au plecat de la contextul incidentelor și arestărilor din ultima vreme în rândul ultrașilor.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, aproximativ 300 de suporteri ai Irlandei de Nord au fost prezenți vineri seară la București pentru amicalul cu România. Scorul a fost deschis în minutul 7 de Jamie Reid. Dennis Man a stabilit scorul final în minutul 23.

ADVERTISEMENT