News

Amenzi uriașe pentru șoferii din București care nu plătesc tariful de parcare de 5 lei/oră

Un proiect aflat pe ordinea de zi în Consiliului General prevede amenzi uriașe pentru șoferii din București care nu plătesc tariful de parcare de 5 lei/oră.
25.09.2023 | 20:39
Amenzi uriase pentru soferii din Bucuresti care nu platesc tariful de parcare de 5 leiora
Proiect în Consiliul General: șoferii din București care nu plătesc tariful de parcare, amenzi uriașe. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vești proaste pentru șoferii din București care nu plătesc tariful de parcare de 5 lei/oră. Un proiect aflat pe ordinea de zi în Consiliului General prevede amenzi uriașe pentru aceștia.

Proiect în Consiliul General: șoferii din București care nu plătesc tariful de parcare, amenzi uriașe

Un oficial din Primăria Capitalei le-a pus gând rău bucureștenilor care nu-și plătesc parcarea. Viceprimarul Stelian Bujduveanu a înaintat un proiect de hotărâre care vizează impunerea unor amenzi mai mari pentru şoferii care nu achită tariful de parcare de 5 lei pe oră şi nici amenda de 200 de lei în termen de 15 zile.

ADVERTISEMENT

În prezent, legea spune că cei care nu plătesc tariful de parcare de 5 lei sunt sancționați cu o amendă de 200 de lei, însoţită de o notificare care le oferă 15 zile pentru a achita suma. Ulterior, după expirarea acestui termen, Compania de Parking raportează cazul la Poliţia Locală pentru neplata amenzii.

Noul proiect presupune modificări radicale. Astfel, polițiștii locali vor putea aplica amenzi cuprinse între 1.500 şi 2.500 de lei persoanelor fizice. Sancțiunile se ridică la 3.000 – 5.000 de lei persoanelor juridice.

ADVERTISEMENT

”Constituie contravenție şi se amendează (…) neachitarea contravalorii penalităților stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare întocmită de către operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti (…)

(…) prin care a fost constatată neplata anticipată a tarifului de parcare de către utilizatori, cu amendă cuprinsă între 1.500 – 2.500 lei pentru persoanele fizice şi între 3.000 – 5.000 lei pentru persoanele juridice”, se arată în proiect, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Această sancțiune contravențională se aplică proprietarului sau, în funcţie de caz, deţinătorului legal al vehiculului. Excepție fac situaţiile în care utilizatorul vehiculului se prezintă la sediul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti sau la Poliţiile locale ale sectoarelor 1 – 6, conform competenţelor, pentru identificare şi aplicarea sancţiunii contravenţionale în conformitate cu legea.

Viceprimarul Bujduveanu: ”Sunt necesare măsuri ferme şi consecvente pentru a demonstra utilitatea şi eficacitatea lor”

Același viceprimar Stelian Bujduveanu spune, în referatul de aprobare, că implementarea acestei strategii de parcare necesită “măsuri ferme şi consecvente pentru a demonstra utilitatea şi eficacitatea lor”.

ADVERTISEMENT

“Deoarece impunerea penalităţilor stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare întocmită de către operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti, prin care a fost constatată neplata anticipată a tarifului de parcare de către utilizatori, nu s-a dovedit eficace şi eficientă în cadrul sistemului de măsuri destinate reglementării activităţii de parcare pe teritoriul Municipiului Bucureşti, este necesară introducerea unei noi reglementări, care nu va avea un caracter coercitiv, ci va viza în schimb beneficiile pe termen lung pentru comunitate”, se arată în documentul proiectului.

ADVERTISEMENT
Tags: