Sport

Amicale de lux pentru naționala U21 înainte de Euro 2023. Ce adversare vor avea elevii lui Emil Săndoi

Naționala U21 se pregătește pentru turneul final al Euro 2023 și va susține două amicale importante în luna martie împotriva unor formații de prim rang.
20.12.2022 | 21:00
Amicale de lux pentru nationala U21 inainte de Euro 2023 Ce adversare vor avea elevii lui Emil Sandoi
Naționala U21 se pregătește pentru turneul final al Euro 2023 și va susține două amicale importante în luna martie împotriva unor formații de prim rang. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

În luna noiembrie, elevii lui Emil Săndoi au făcut un stagiu de pregătire în țară în care au jucat două partide de verificare cu CSA Steaua și FC Argeș.

Naționala U21, două amicale în luna martie

Federația Română de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial că naționala U21 va disputa în luna martie două meciuri amicale, împotriva selecționatelor similare ale Portugaliei și Germaniei, ambele calificate la Euro 2023.

ADVERTISEMENT

”Tricolorii” mici continuă pregătirea pentru turneul final de anul viitor, găzduit de România și Georgia. Elevii lui Săndoi vor disputa primele jocuri din noul an cu Portugalia, pe stadionul Steaua, și cu Germania, pe noul stadion din Sibiu.

  • 24 martie 2023: România U21 – Portugalia U21, stadion Steaua
  • 28 martie 2023: România U21 – Germania U21, la Sibiu
ADVERTISEMENT

Portugalia și Germania sunt calificate la Euro 2023. Lusitanii au terminat preliminariile cu 9 victorii și doar un egal, iar la turneul final fac parte din Grupa A, alături de Olanda, Belgia și Georgia.

Germania a câștigat grupa de calificare cu 9 victorii și o înfrângere, 0-4 cu Polonia, iar la Euro 2023 va fi în Grupa C, alături de Anglia, Cehia și Israel. Și Portugalia și Germania vor evolua în faza grupelor de la Euro 2023 în Georgia.

ADVERTISEMENT

Burleanu vrea o nouă semifinală la tineret

România va evolua în Grupa B la Euro 2023, urmând să le aibă ca adversare pe reprezentativele Spaniei, Ucrainei și Croației. Toate meciurile ”tricolorilor” se vor desfășura pe stadionul Steaua, în timp ce celelalte partide din grupă vor avea loc în Giulești.

Selecționerul Emil Săndoi s-a arătat pesimist după ce a văzut componența grupei pentru Euro 2023 și consideră că România nu este o echipă mare, dar promite că va încerca să îndeplinească obiectivul, calificarea din grupe.

ADVERTISEMENT

Imediat după tragerea la sorți de la București, președintele FRF, Răzvan Burleanu, le-a trasat obiectivul ”tricolorilor”. Aceștia trebuie să atingă cel puțin semifinalele la Euro 2023, așa cum s-a întâmplat în 2019.

”Performanța nu a fost niciodată pe planul secund, nici în 2019, nici în 2021. Obiectivul cu care pleacă la drum jucătorii încă din această seară, și cu care trebuie să se pregătească mental, este să jucăm din nou o semifinală de campionat european”, a declarat Burleanu.

ADVERTISEMENT
Tags: