Sport

An de senzație pentru Emma Răducanu. A devenit milionară în dolari și a făcut un salt impresionant în clasamentul WTA

Pentru Emma Răducanu, jucătoarea britanică cu origini românești, 2021 este un an de pus în ramă. Performanțele obținute i-au adus glorie și bani.
10.09.2021 | 11:30
An de senzatie pentru Emma Raducanu A devenit milionara in dolari si a facut un salt impresionant in clasamentul WTA
Emma Răducanu. Foto: Wimbledon.org
ADVERTISEMENT
10-09-2021
08:30

Emma Răducanu a ajuns în Top 50 WTA de jucătoare ale lumii și și-a asigurat o sumă colosală după calificarea în finala US Open

Jucătoarea britanică cu origini românești, Emma Răducanu va disputa finala de la Flushing Meadow (US Open 2021) și și-a asigurat un premiu impresionant prin accederea în ultimul act al turneului de la New York.

Sportiva de 18 ani va ocupa, de luni, cel puțin locul 32 în clasamentul mondial, iar ascensiunea ei ar putea fi de-a dreptul colosală, până pe poziția a 23-a, dacă va câștiga trofeul.

Și veniturile jucătoarei de tenis sunt pe măsura evoluțiilor impecabile de la US Open. Pentru calificarea în finală și-a asigurat un cec în valoarea de 1.250.000 de dolari, iar dacă se va impune în fața canadiencei Leylah Fernandez, va primi din partea organizatorilor un cec de 2,5 milioane de dolari.

Emma Răducanu a început turneul de la Flushing Meadow din calificări. A disputat trei meciuri până să ajungă pe tabloul principal și alte șase în drumul spre finală. Britanica nu a pierdut nici un set la US Open.

Calificarea în semifinalele US Open este cea mai mare performanță obținută în carieră de jucătoarea de tenis Emma Răducanu. Britanica de 18 ani a urcat pe poziția 51 în clasamentul WTA Live și a depășit granița primului milion de dolari obținut din premii.

Parcursul de la New York este cu adevărat spectaculos. Sportiva cu origini românești a început competiția în calificări și a obținut până în prezent 8 victorii fără să piardă vreun set.

ADVERTISEMENT

Premieră istorică la US Open pentru Emma Răducanu

Emma Răducanu se situa pe poziția 150 în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis din lume, înaintea participării la US Open.

Ascensiunea fulminantă a surprins-o până și pe sportivă care a mărturisit că avea rezervate biletele de avion imediat după faza calificărilor pentru tabloul principal al competiției de la New York.

ADVERTISEMENT

A evoluat, însă, fără complexe, și-a demolat rând pe rând adversarele și a triumfat în minimum de seturi în toate cele opt partide jucate până în faza sferturilor.

”Este o experiență incredibilă. Ca să vă spun adevărul, nu m-am așteptat deloc să fiu aici. De fapt, mi-am rezervat biletul de întoarcere către Marea Britanie după finalul calificărilor,” a declarat Emma Răducanu, citată de Punto de break.

ADVERTISEMENT

Mai mult, calificarea în semifinale este o premieră în istoria competiției de peste ocean, Emma fiind prima jucătoare venită din calificări care intră în careul de ași.

La începutul săptămânii viitoare, Emma Răducanu ar putea trece peste Serena Williams în clasamentul WTA

Emma Răducanu o va înfrunta în penultimul act al turneului de la New York pe Maria Sakkari, a 18-a jucătoare a lumii în topul WTA.

ADVERTISEMENT

Meciul se joacă vineri dimineața, iar un eventual succes al britanicei îi va aduce, pe lângă o sumă importantă de bani, și un salt impresionant în clasamentul mondial, până pe poziția 32-a, ceea ce ar însemna că o va depăși pe legendara Serena Williams.

”Am foame de victorii și îmi simt încrederea la cote înalte, văzând cât de mult a crescut jocul meu, de la meci la meci. Încerc să rămân concentrată, nu mă uit la recorduri și nu știam că sunt cea mai bună jucătoare britanică din aceste momente”, a mai spus Răducanu, pentru sursa citată.

Învingătoarea dintre Emma Răducanu și Maria Sakkari va juca în finala US Open 2021 contra câștigătoarei duelului din cealaltă semifinală Leylah Fernandez – Aryna Sabalenka.

ADVERTISEMENT