Sport

Ana Bogdan, la cel mai bun sezon din carieră: „Mă antrenez 6 ore pe zi”. Cum s-a reinventat în 2022

Ana Bogdan (29 de ani, locul 46 WTA) a trăit cel mai bun an din cariera sa și a câștigat primul titlu WTA 125K și a mai jucat o finală la Varșovia.
18.10.2022 | 14:33
Ana Bogdan la cel mai bun sezon din cariera Ma antrenez 6 ore pe zi Cum sa reinventat in 2022
Ana Bogdan se află pe locul 46 în clasamentul WTA. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ana Bogdan a avut cel mai bun sezon din carieră în acest an, iar numărul 46 mondial a vorbit într-un amplu interviu despre performanțele sale.

Ana Bogdan, cel mai bun sezon din carieră: „Dădeam în minge cum voiam eu, unde voiam eu, cât de tare voiam eu”

Ana Bogdan s-a destăinuit într-un interviu pentru treizeci.ro despre sezonul foarte bun pe care l-a avut și cum a reușit să prindă o încredere uriașă în forțele proprii: „Numerele nu mai există. În momentul în care am spart din nou acea barieră în Top 100 și tot câștigam, câștigam, era atâta bucurie în joc, că dădeam cu atâta poftă în minge, cum voiam eu, unde voiam eu, cât de tare voiam eu. Jucam liber, simțeam că am libertate de a crea și de a mă exprima pe teren.

ADVERTISEMENT

Pe teren ești tu, dacă nu ești capabil să aplici ce spune antrenorul, nu ajungi nicăieri. E o luptă în capul tău: aoleu, poate trebuia să fac ca el, îți trec o mie de gânduri prin minte și deja a trecut setul pe lângă tine”.

Ana Bogdan și-a regăsit bucuria de a juca tenis cu zâmbetul pe buze: „Dar cum am ajuns acolo? Păi, pentru că la fiecare meci în parte, pentru mine era o bucurie să joc. În fiecare meci, nu mă interesa rezultatul, mă interesa să joc cu poftă, să dau în minge 100% și să știu că joc pentru mine, să-mi placă mie ce fac acolo. (…) Astea cred că sunt cele mai importante lucruri care te ajută să crești. Și clasamentul a venit de la sine”.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan, dezvăluiri despre cum se pregătește: „Mă antrenez șase ore pe zi”

Jucătoarea care va face parte din lotul României la Billie Jean King Cup a explicat și cum se antrenează și cum a început să se reinventeze: „Mă antrenez șase ore pe zi, am antrenor de pregătire fizică foarte bun, am antrenor de tenis foarte bun, rezultatele sunt bune. Dar eu cedez la scor strâns. Acolo nu e vorba că nu ești antrenat, e vorba de mental. Și atunci mi-am dat seama că la fel cum lucrez pe parte fizică, trebuie să lucrez și pe mental. Și încercam să așez piesele de puzzle, să-l duc la bun sfârșit”.

Oricât de mult ar încerca antrenorul să intervină, pe terenul de tenis rămâi întotdeauna singur, tu cu tine: „Dar în final tot tu ești acolo pe teren, ești tu cu fricile tale, cu îndoielile tale și cu gândurile tale, pe care dacă nu știi să le controlezi, te controlează ele pe tine. (…)

ADVERTISEMENT

Persoanele cu care am lucrat, chiar și cei din familie, oamenii apropiați, își dădeau cu părerea, și e normal să ai opinii diferite, dar simțeam că parcă nu mai știu ce vreau, nu știu cine sunt. Simțeam că mă pierd”.

Ana Bogdan, moment de sinceritate: „Simt că a fost mai degrabă o călătorie către mine în ultimele luni”

Ana Bogdan a continuat să vorbească despre secretele succesului din acest sezon: „Simt că a fost mai degrabă o călătorie către mine în ultimele luni. A fost o decizie pe care am luat-o eu, pentru că simțeam nevoia să fiu mai atentă la nevoile mele pe teren; și la ce nevoi are corpul meu, că nu mă mai pot antrena cum mă antrenam când aveam 16-18 ani.

ADVERTISEMENT

Să fiu mai atentă la cum mă pregătesc, cum mă recuperez. Simțeam nevoia să descopăr lucrurile astea. E foarte important să ai opinia unui om de specialitate, sunt de acord, dar în același timp cred cu tărie că trebuie să te asculți și pe tine”.

ADVERTISEMENT
Tags: