Sport

Ana Maria Brânză, experiență inedită la volanul unei mașini de curse! Raul Badiu i-a fost instructor

Ana Maria Brânză a avut parte de o experiență plină de adrenalină la volanul unei mașini de curse.
18.03.2024 | 09:15
Ana Maria Branza experienta inedita la volanul unei masini de curse Raul Badiu ia fost instructor
Ana Maria Brânză, experiență inedită la volanul unei mașini de curse!
ADVERTISEMENT

Fosta campioană olimpică la scrimă, Ana Maria Brânză, a avut parte de una dintre cele mai palpitante experiențe de până acum, pilotând, asistată din dreapta de campionul de raliuri, Raul Badiu, o mașină de curse de peste 500 de cai putere.

Ana Maria Brânză, experiență inedită la volanul unei mașini de curse! Raul Badiu i-a fost instructor

După ce la începutul anului a învățat să schieze, marea campioană a mai făcut un pas, acela de a învăța să piloteze, iar etapa de time attack din weekend a fost momentul ideal. Aceasta a fost invitată să urmărească prima rundă a sezonului 2024, acolo unde au concurat piloți cu vârste cuprinse între 12 și 74 de ani.

ADVERTISEMENT

Ana Maria Brânză a participat la o manșă de recunoașteri din dreapta lui Raul Badiu, iar ulterior a urcat la volan, având și un timp cronometrat. „A fost o super experiență pentru mine. Încă îmi mai tremură picioarele. Chiar m-aș bucura să îi văd pe toți cei care își doresc să simtă adrenalină să vină la curse, într-un cadru organizat, acolo unde pot învăța inclusiv conducerea defensivă”, a spus campioana.

„Până acum am fost doar în dreapta, chiar am participat, tot ca invitat, la câteva etape de raliu, atât pe asfalt, cât și pe macadam, chiar e o senzație unică, nu aș putea să o descriu”, a adăugat campioana.

ADVERTISEMENT

„Mi-a spus Raul că am scos timpul unui junior de 11-12 ani”

Ana Maria a și glumit pe seama abilităților ei de pilot. „Mi-a spus Raul că am scos timpul unui junior de 11-12 ani, deci vă dați seama ce tare sunt. Totuși rămân șofer, nu mă gândesc să fiu pilot. Lăsând gluma la o parte, am văzut o mulțime de tineri aici și sunt convinsă că de aici, de la time attack, vor pleca spre marile competiții de motorsport din România și, de ce nu, la nivel internațional”, a adăugat aceasta.

Prezent la etapă în calitate de mentor pentru mai mulți juniori, Raul Badiu s-a declarat încântat de prima lecție a campioanei olimpice. „Mă simt mai în siguranță la volan (n.r. râde). Lăsând gluma la o parte, pentru prima oară, Ana Maria chiar a avut un parcurs bun și, dacă s-ar ține, cu siguranță ar putea avea rezultate. Se vede că are performanța în sânge”, a adăugat pilotul care a reprezentat România în Campionatul Mondial de Raliuri.

ADVERTISEMENT

Peste 50 de piloți, la debutul sezonului 2024 în Campionatul Național de Time Attack!

Peste 50 de piloți au concurat la debutul sezonului 2024 în Campionatul Național de Time Attack, rundă powered by Anadolu Automobile. Fiecare pilot a avut câte 4 manșe a câte 15 minute pe circuit, iar la final a fost contabilizat cel mai bun timp pe tură.

Nu au concurat doar piloți cu experiență, are au vrut să își testeze mașinile de concurs înaintea etapelor de raliuri sau viteză în coastă, ci și juniori cu vârsta de la 12 ani.

ADVERTISEMENT

În acest an, sezonul de time attack va programa un total de 6 etape. Pe lângă cursa din weekend, vor mai urma 4 etape pe Transilvania Motor Ring, iar finala va avea loc din nou pe Motorpark.

De anul acesta, campionatul este organizat de CSA Motorsport Sibiu, obiectivul declarat fiind acela de a crește noi campioni pentru cele mai importante discipline din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv.

ADVERTISEMENT