Sport

Ana Maria Popescu a anunțat ce va face după ce a pierdut dramatic finala la spadă: „Credeți că ați scăpat de mine?”

Ana Maria Popescu a fost învinsă dramatic în finala probei de scrimă la Jocurile Olimpice, scor 10-11, după ce a pierdut tușa de aur. Medalie de argint, totuși, pentru România, prima la Tokyo.
25.07.2021 | 10:55
Ana Maria Popescu a anuntat ce va face dupa ce a pierdut dramatic finala la spada Credeti ca ati scapat de mine
Ana Maria Popescu, argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după o finală pierdută dramatic.
ADVERTISEMENT
25-07-2021
08:08

Ana Maria Popescu nu se gândește la retragere. Vrea la Europene

Ana Maria Popescu a adus prima medalie pentru delegația Românie la JO de la Tokyo, dar nu se gândește la retragere, ci a anuțat că vrea să concureze și la Campionatele Europene din toamnă. Ea a postat pe contul personal de Facebook două fotografii cu medaliile individuale cucerite la JO de la Beijing și Tokyo, însoțite de următorul mesaj:

„…13 ani mai târziu. Povestea zilei de poveste de mâine. Acum la somn cu mine, nu de alta, dar avem (să măcar sperăm) Europene în toamnă. Sau credeaţi că scăpaţi de mine?”

 

24-07-2021
16:35

Ana Maria Popescu, după ce a pierdut finala la spadă: „Este cea mai muncită și chinuită medalie a mea”

Ana Maria Popescu a adus prima medalie delegației României prezentă la JO Tokyo, argint în proba de spadă, după ce a pierdut dramatic finala contra chinezoaicei Sun Yiwen în prelungiri. Cu toate că și-ar fi dorit nespus aurul, Ana Maria Popescu spune că se bucură nespus pentru performanța obținută.

„Salutare, oameni buni! E trecut de miezul nopții aici la Tokyo. A fost o zi productivă pentru mine și Team România. Nu pot să spun încă în cuvinte ce s-a întâmplat astăzi. Am avut o zi perfectă până în finală. Am făcut o greșeală pe care nu o regret. Am muncit atât amar de vreme. Este cea mai muncită și chinuită medalie a mea. Am îndurat foarte mult să ajung aici. Am demonstrat că orice vis poate deveni realitate dacă crezi suficient de mult în el. 

Vouă vă mulțumesc pentru toate gândurile bune și toate urările! Nu uitați, sportivii români încă sunt în cursa pentru medalii. Eu mi-am terminat treaba aici, mă întorc acasă bucuroasă și fericită cu această bucățică de metal. Iar pe voi vă rog să le țineți pumnii în continuare colegilor noștri! Team România!”, a declarat Ana Maria Popescu la PRO TV.

Ana Maria Popescu a adus prima medalie la Jocurile Olimpice pentru România. A fost argint în cele din urmă, după un eșec dramatic în fața chinezoaicei Sun Yiwen. Partida a fost extrem de echilibrată, decisă de tușa de aur câștigată de chinezoaică.

A fost o partidă foarte tactică, cu lungi perioada de tatonare. În repriza a treia ambele jucătoare au primit cartonașe roșii pentru că au avut două porțiuni de non-combat de câte un minut fiecare. A fost 10-10 la finalul celor trei reprize.

ADVERTISEMENT

Ana Maria Popescu a adus prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice. Înfrângere dramatică în finală

Ana Maria Popescu a fost condusă cu un punct la finalul primei reprize, dar a întors excelent în manșa secundă. Și a intrat în a doua pauză cu avantaj de un punct. Sun Yiwen a întors scorul în startul reprizei secunde, dar românca a reușit o nouă egalare.

Cu doar 11 secunde rămase de disputat, Sun Yiwen a reușit să treacă în avantaj și părea să se desprindă în câștigătoare. Dar Ana Maria Popescu a avut tărie de caracter și a reușit să obțină punctul de care avea nevoie pentru a trimite partida în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Învingătoarea s-a decis după tușa de aur, care a mers spre Sun Yiwen. La tușa de aur, primul sportiv care reușește să puncteze este declarat învingător. Pentru Ana Maria Popescu este a doua medalie de argint la individual, după cea din 2008, de la Beijing. Are aurul cu echipa, în 2016, la Rio de Janeiro.

Patru victorii pentru Ana Maria Popescu în drumul spre finala de la Tokyo. Pe cine a învins în superbul ei parcurs

În drumul său spre finala de la Tokyo, Ana Maria Popescu a reușit patru victorii spectaculoase, cu prestații foarte convingătoare. În sferturi și semifinale a trecut de reprezentante ale Estoniei.

ADVERTISEMENT
  • turul 1: Kria Tikanah Abdul Rahman (Singapore): 15-10
  • optimi de finală: Sera Song (Coreea de Sud): 15-6
  • sferturi de finală: Julia Baljaeva (Estonia): 15-8
  • semifinale: Katrina Lehis (Estonia): 15-11
  • finală: Sun Yiwen (China): 10-11

A fost un parcurs de excepție pentru Ana Maria Popescu, în ciuda ghinionului din finalul partidei cu Sun Yiwn. Erau așteptări mari pentru o medalie de la super sportiva Stelei, iar aceasta nu a dezamăgit nici de această dată. Aduce argintul, prima medalie a României la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Ana Maria Popescu, aur olimpic în 2016 cu echipa României. A reușit punctul decisiv al acelei finale chiar cu adversa de sâmbătă, Sun Yiwen

Medalia câștigată la Tokyo încununează o carieră absolut fabuloasă a stelistei, care va împlini 37 de ani pe 26 noiembrie. Ana Maria Popescu a luat aurul olimpic în 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

A fost atunci pe primul loc alături de echipa României, alături de Simona Pop, Simona Gherman și Loredana Dinu. Ana Maria Popescu, fostă Brânză, a avut o prestație magistrală în finala din 2016, contra Chinei. A reușit atunci punctul decisiv, cu un zbor spectaculos, chiar împotriva adversarei pe care a avut-o și în finala de la Tokyo, Sun Yiwen.

Sun Yiwen, adversara Ana Mariei Popescu din finala de la Tokyo, a făcut parte din echipa Chinei pe care România a învins-o pentru aurul de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016. A fost medaliată cu bronz în Brazilia la individual.

Sper că de data aceasta să fie suficient, sper să fie ceva mai bine decât data trecută, când «Brânză a pierdut aurul», iar medalia să cântărească suficient cât să asigure un buget bun pentru viitorul scrimei românești (Ana Maria Popescu, după argintul de la Jocurile Olimpice)

ADVERTISEMENT