Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Analiștii Fanatik SuperLiga au pus lupa pe deciziile de arbitraj care au decis FCSB – Farul. „Ei au fost punctul nevralgic”

Analiștii FANATIK SUPERLIGA au pus lupa pe deciziile lui Horațiu Feșnic din FCSB - Farul, scor 1-1. Mihai Stoichiță știe care a fost punctul nevralgic al „roș-albaștrilor”.
06.02.2024 | 11:50
Analistii Fanatik SuperLiga au pus lupa pe deciziile de arbitraj care au decis FCSB  Farul Ei au fost punctul nevralgic
Analiștii Fanatik SuperLiga au pus lupa pe deciziile de arbitraj care au decis FCSB - Farul. „Ei au fost punctul nevralgic”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță, Adrian Ilie și Vivi Răchiță au analizat fazele de arbitraj din rezultatul de egalitate dintre FCSB și Farul Constanța. Directorul tehnic de la FRF este de părere că Dawa și Ngezana au fost punctele slabe ale „roș-albaștrilor” de pe Arena Naționala.

Analiștii Fanatik SuperLiga au pus lupa pe deciziile de arbitraj care au decis FCSB – Farul. „Ei au fost punctul nevralgic”

Penalty-ul din prelungirile FCSB – Farul Constanța este acordat ușor din punctul de vedere al lui Adrian Ilie. „Cobra” spune și că golul anulat marcat de Louis Munteanu este valabil și nu trebuia anulat de către Horațiu Feșnic.

ADVERTISEMENT

„Stă cu picioarele în spatele liniei și la linii umărul lui Dawa și cu Munteanu tott pe linie sunt, ce are părul mai lung. Mingea pleacă, mingea e pe linie cu picioarele lui Munteanu. Este greșeala lui Dawa, dar pentru mine să dai un penalty.

Sar amândoi la cap, Dawa este jenat puțin și de Nedelcu care se întoarce puțin cu spatele. Cine lovește cu capul, Popescu. Hai să ne uităm, dă cu capul spre spate sau o lovește spre față. Pleacă acțiunea și vin amândoi, mă uit și spre jocul de fotbal hai să îl lăsăm la liber.

ADVERTISEMENT

Nu cred că dacă era la centrul terenului dădea fault. În Anglia nu se dădea penalty la faza asta, ușor acordată pentru un penalty. Se ating, VAR-ul e acoperit”, a spus Adi Ilie la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct de la ora 10:30 în fiecare zi de luni, marți și vineri pe site-ul FANATIK.RO.

Verdictul lui Mihai Stoichiță: „Pare o egalitate perfectă”

Mihai Stoichiță este de acord cu verdictul lui Adrian Porumboiu și consideră că golul marcat de Louis Munteanu este regulamentar: „Am văzut meciul de la televizor, nu am avut cum că am venit de la Cluj. Aici pare o elagitate perfectă între jucători, că unul este mai aplecat ca la finish-ul de la 100 de metri sprint că te apleci să atingi primul aia, dar până la urmă Dawa a alergat cu spatele și ăsta cu fața, a lăsat piciorul în spate. Dacă nu aveam VAR despre ce mai discutam.

ADVERTISEMENT

Tușierul ce a semnalizat, tușierul a validat golul. Nu pot să contrazic un monstru sacru al arbitrajului, l-am auzit și pe Crăciunescu, identică părerea. Cred că la aceste faze nu mai există echivoc în regulament, cum este la henț că am stat și am discutat acum o săptămână că a dus mâna înspre minge, că nu a dus-o.

Ar trebui să fie și acolo atingi mingea în careu cu mâna este henț și nu am mai discuta despre nimic. Spune în regulament că dacă lovești adversarul după ce a lovit mingea este infracțiune, atunci înseamnă cu e infracțiune. Dacă lovești pe unul și nu se dă fault, nu contrazici regulamentul”.

ADVERTISEMENT

Punctele slabe de la FCSB: „Nu mai știu ce să zic”

„Dacă ești în spatele adversarului și atacantul are avantaj și sare și deviază mingea, ce pericol e că ai dublaj din două parți. Poate să oprească mingea pe cap să o lipească de frunte, lasă mă să devieze, tu retrage-te un metru și ia mingea.

Aseară fundașii centrali ai Stelei au fost punctul nevralgic, Ngezana nu mai știu ce să mai zic. Până acum au fost oamenii care dădeau echilibru acestei echipe, parcă se stabilizase totul și nu mai aveau probleme în zona apărării. Panica ei au creat-o.

Am prins ultimele minute din prima repriză și repriza a doua, să mă ierte Dumnezeu, dar acolo a fost punctul nevralgic. Parte de eroism inutile, să te duci tu să dovedești că ești cel mai puternic”, spune Stoichiță.

Vivi Răchită știe unde a greșit Dawa: „Ce să mai cauți la cap”

Vivi Răchită l-a taxat pe Dawa pentru faultul asupra lui Mihai Popescu din care Horațiu Feșnic a dictat penalty. Specialistul FANATIK a explicat cum trebuie să procedeze fundașii centrali în situații de acest gen.

„Ce îți mai trebuie linia roșie, uite cât de lată e linia roșie. Domnul Porumboiu ne-a mai spus un lucru esențial, mingea este în același plan cu jucătorul și se dă credit atacului. Am jucat cu Mihai Stoichiță antrenor cu Aston Viila și aveau două vârfuri de 1,90 și ceva amândoi, nu aveam nicio șansă eu sau Adi Matei să dăm cu capul.

Ce făceam, îi luam pe piept, îi lăsam să devieze și mingea venea la noi. Așa și Dawa, ce să mai cauți la cap când nu ai nicio șansă să iei mingea și îi dai în cap. Dawa mai are vreo cinci penalty-uri făcute pentru că nu alege bine momentul de atac, ca fundaș central când dai drumul la o alunecare sau intrare în careu trebuie să fii 110% convins că atingi mingea, altfel e penalty”, a declarat Răchită.

ANALIZA | Cum A SCAPAT FCSB VICTORIA in meciul cu Farul: “EI AU CREAT PANICĂ”

ADVERTISEMENT