Sport

Analiza lui Dumitrescu după eșecul României în Bosnia: ”O fază a dezechilibrat tot sistemul”

România a cedat la limită în disputa cu Bosnia și Herțegovina, în cel de al doilea meci din actuala ediție a Ligii Națiunilor. Unicul gol a fost marcat la o fază în care din nou defensiva ”tricoloră” a clacat.
08.06.2022 | 01:08
Analiza lui Dumitrescu dupa esecul Romaniei in Bosnia O faza a dezechilibrat tot sistemul
Ilie Dumitrescu a analizat evoluția României în eșecul de la Zenica cu Bosnia&Herțegovina. Sursă foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

România nu a reușit la Zenica să spele rușinea de la Podgorica. Edi Iordănescu a jucat încă o dată la rezultat și a pierdut pe propria-i strategie. Apărarea a fost și de această dată punctul nevralgic.

Ilie Dumitrescu a analizat evoluția României în eșecul de la Zenica 0-1

”Tricolorii” au prestat și în duelul cu Bosnia și Herțegovina același joc ultra-defensiv, patentat deja de reprezentativa țării noastre, în care fundașii laterali nu au ajutat deloc faza ofensivă.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de Podgorica, la Zenica românii au reușit să apară mai des în preajma, și chiar în careul advers, dar nici norocul nu a fost de partea lor.

George Pușcaș a fost responsabilul cu irosirea oportunităților la poarta Bosniei și Herțegovinei, în prima repriză. După 45 de minute în care niciuna dintre oponente nu a reușit să deblocheze tabela, speranțele au renăscut în actul secund.

ADVERTISEMENT

Nu a fost să fie nici de această dată. Gazdele au marcat la o fază în care Niță s-a întins pentru a respinge o centrare în careul de șase metri, dar a trimis mingea în picioarele lui Prevljak și jucătorul abia intrat pe teren a înscris unicul gol al întâlnirii.

”N-au mai fost probleme defensive, cu excepția golului încasat. Manea a fost depășit, dar și Niță are o parte de vină. În momentul în care un adversar vine pe tușă, prin poziționarea ta, daca te poziționezi puțin mai avansat la centrare șutată periculoasă, prin poziționare (Niță – n.r.) putea să gestioneze mai bine faza”, a analizat Ilie Dumitrescu faza golului, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Care au fost plusurile echipei naționale în duelul cu Bosnia&Herțegovina

Fostul mare internațional a găsit și plusuri în evoluția ”tricolorilor” în disputa cu Bosnia și Herțegovina.

Dacă după primul meci jucătorilor li s-a reproșat lipsa de atitudine, de această dată acest lucru a fost unul dintre lucrurile remarcate de Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

”Au fost plusuri, ca atitudine, am văzut reacție a grupului, au fost lucruri bune. O fază a dezechilibrat tot sistemul”, a explicat Ilie Dumitrescu.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,10 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT