Fotbal international

Analiza lui Lionel Messi după Argentina – Arabia Saudită 1-2! Greşeala lui Leo a dat startul celei mai mari surprize de la CM 2022

Lionel Messi a debutat cu gol la Campionatul Mondial 2022, dar a comis şi o greşeală mare în Argentina - Arabia Saudită 1-2.
22.11.2022 | 14:08
Analiza lui Lionel Messi dupa Argentina  Arabia Saudita 12 Greseala lui Leo a dat startul celei mai mari surprize de la CM 2022
Cum a jucat Lionel Messi în Argentina - Arabia Saudită
ADVERTISEMENT

Arabia Saudită a produs marea surpriză a Campionatului Mondial 2022, după ce a învins Argentina, scor 2-1, una dintre marile favorite la câştigarea trofeului. Lionel Messi a fost integralist în meciul jucat pe “Lusail Iconic” şi a deschis scorul, însă o greşeală a lui a adus revenirea saudiţilor în joc.

Cum a jucat Lionel Messi în prima repriză din Argentina – Arabia Saudită. Start perfect de meci

Lionel Messi a început în forţă meciul Argentina – Arabia Saudită şi putea să deschidă scorul încă din minutul 2, dar Mohammed Al-Owais, portarul Arabiei Saudite, a fost la post. Până la urmă, fotbalistul de 35 de ani a înscris de la 11 metri, după ce argentinienii au primit foarte uşor un penalty.

ADVERTISEMENT

Min. 2: Lionel Messi a şutat, după ce mingea i-a revenit dintr-o deviere, dar Mohammed Al-Owais, portarul Arabiei Saudite, a respins.

Min. 10: Lionel Messi a transformat perfect o lovitură de la 11 metri, primită de Argentina după consultarea sistemului VAR, şi a deschis scorul.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a avut şi un gol anulat în primele 45 de minute

Min. 20: Lionel Messi a driblat în marginea careului saudit, dar fundaşii adverşi s-au repliat perfect şi l-au blocat pe starul lui PSG.

Min. 22: Papu Gomez l-a găsit perfect pe Lionel Messi, care reuşeşte să-l învingă pe Mohammed Al-Owais, însă golul a fost anulat pentru un ofsaid clar.

ADVERTISEMENT

Min. 34: Lionel Messi a primit mingea în zonă centrală şi i-a pasat ideal lui Lautaro Martinez. Din nou, tuşierul a intrat în acţiune şi a semnalizat poziţia de ofsaid în care se afla jucătorul lui Inter.

Lionel Messi, start horror în repriza a doua din Argentina – Arabia Saudită. De la greşeala lui a plecat primul gol al adversarilor

Min. 48: Lionel Messi a pierdut uşor o minge la mijlocul terenului, iar arabii au profitat imediat. Balonul a ajuns la Saleh Al-Shehri, care l-a învins pe Emiliano Martínez şi a egalat.

ADVERTISEMENT

Min. 56: După cele două goluri marcate de Arabia Saudită, Argentina s-a trezit, dar Lionel Messi a fost deposedat perfect când ajunsese în poziţie centrală, în careul advers.

Min. 66: Lionel Messi a luat o acţiune pe cont propriu, a ajuns în careu, unde a încercat să-i paseze lui Julian Alvarez, însă unul dintre fundaşii saudiţilor a blocat mingea.

Min. 72: După câteva minute în care a dispărut din joc, Lionel Messi a găsit o pasă genială pentru Angel Di Maria, însă jucătorul lui Juventus a şutat modest.

Min. 78: Tamponat serios în faţa careului, Lionel Messi a scos o lovitură liberă pentru Argentina, pe care a executat-o tot el. Starul lui PSG a şutat modest, mult peste poarta Arabiei Saudite.

Min. 84: Angel Di Maria a centrat în careu, de unde Lionel Messi a trimis cu capul mingea spre poarta saudiţilor. Mohammed Al-Owais nu a avut probleme şi reţinut balonul cu uşurinţă.

Min. 90+5: Ajuns în zonă centrală şi înconjurat de fundaşii saudiţi, Lionel Messi nu a putut să găsească un spaţiu pentru a şuta la poartă. Faza s-a petrecut într-un moment în care Yasser Al-Shahrani era la pământ, în careu, după ce Mohamed Al-Owais l-a făcut KO.

ADVERTISEMENT