News

Ancheta privind explozia mașinii din Arad, preluată de Parchetul General. Cercetările vizează infracțiunea de omor

Ancheta privind explozia mașinii omului de afaceri din Arad a fost preluată de Parchetul General și vizează infracțiunea de omor.
29.05.2021 | 22:35
Ancheta privind explozia masinii din Arad preluata de Parchetul General Cercetarile vizeaza infractiunea de omor
ADVERTISEMENT

Într-un comunicat emis sâmbătă seara, Parchetul General a anunțat că a preluat ancheta privind explozia autoturismului unui om de afaceri din Arad.

Motivul invocat de instituție este ”complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție”.

ADVERTISEMENT

Parchetul General a preluat ancheta privind explozia mașinii din Arad

De asemenea, din comunicatul Parchetului reiese faptul că cercetările în cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan vizează infracțiunea de omor.

”În temeiul art. 325 Cod procedură penală, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică a preluat ancheta în cauza privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineața zilei de 29.05.2021.

ADVERTISEMENT

Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție.

Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 din Codul penal, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”, se arată în comunicatul transmis de ministerul public.

ADVERTISEMENT

Primele informații din ancheta exploziei de la Arad

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7:00, mașina omului de afaceri Ioan Crişan a explodat în momentul în care ieşea din parcarea unui supermarket din cartierul Vlaicu din Arad. Zgomotul deflagrației a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. Totodată, mai multe mașini parcate au fost avariate.

În această după-amiază, anchetatorii au anunţat că nu exclud varianta unui dispozitiv exploziv montat pe autoturismul omului de afaceri. SRI a precizat, într-un comunicat, că nu este vorba despre un atac terorist.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, cei de la Poliția Română au anunţat că au deja un cerc de suspecţi şi vor începe audierile în orele următoare.

Într-o primă fază, polițiștii care anchetează cazul au luat în calcul şi varianta unui atentat a cărui ţintă ar fi fost omul de afaceri. O altă ipoteză era cea a unei defecțiuni care ar fi cauzat un scurtcircuit.

Victima tragedie din Arad, Ioan Crişan, este fostul socru al deputatului Sergiu Bîlcea. Crişan are afaceri în domeniul piscicol, fiind singurul crescător de somn african din România.

ADVERTISEMENT