Sport

Andrea Compagno vorbeşte de plecarea de la FCSB: “Dacă ar putea să facă bani cu un transfer al meu ar face afacerea”

Gigi Becali a luat în calcul să îl vândă pe Andrea Compagno în această vară de la FCSB. Atacantul italian a vorbit despre plecarea de la roş-albaştrii spunând că Becali va face afacerea dacă suma de bani e satisfăcătoare.
02.07.2023 | 13:39
Andrea Compagno vorbeste de plecarea de la FCSB Daca ar putea sa faca bani cu un transfer al meu ar face afacerea
Andrea Compagno, în tricoul celor de la FCSB. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Andrea Compagno a fost golgheterul celor de la FCSB în SuperLiga, în sezonul precedent. Italianul a fost transferat cu 1,5 milioane de euro de la FC U Craiova şi a avut impact imediat la roş-albaştrii.

Andrea Compagno vorbeşte de plecarea de la FCSB: “Niciunul din echipa aceasta nu e netransferabil”

Deşi a înscris 21 de goluri, Gigi Becali a luat în calcul să se despartă de Andrea Compagno şi a anunţat că îl va vinde pentru suma corectă. Totuşi, atacantul italian a rămas la FCSB şi a vorbit în premieră despre o posibilă plecare de la echipă:

ADVERTISEMENT

“E ceva ce nu depinde de mine, aici e un patron care bagă bani și el decide. Nu a spus niciodată că și-ar dori să rezilieze contractul pe care-l avem, a zis că dacă va veni o ofertă bună ar fi dispus să mă cedeze.

Probabil că și acum dacă ar putea să facă bani cu un transfer al meu ar face afacerea. Dar niciunul din echipa aceasta nu e netransferabil. Nimeni din fotbalul mondial nu e! Fiecare fotbalist are un preț. Poate că sună crud, dar fotbalul e și business.

ADVERTISEMENT

El a investit bani mulți și joc și ca să-i fac pe el, pe antrenori și pe colegi să fie mândri de mine. Nu mă gândesc dacă e mulțumit sau nu ori dacă așteaptă ca eu să greșesc ca să spună ceva. Jucătorii nu trebuie să se gândească la așa ceva, noi trebuie să luptăm, să ne batem, să ne facem datoria”, a spus Compagno pentru Gsp.

De ce nu ar accepta să joace pentru România: “Nu e drept să îi iau eu tricoul unui român născut, crescut în țara aceasta”

Atacantul italian a intrat pe lista lărgită a lui Roberto Mancini pentru prima reprezentativă. Andrea Compagno nu ia în calcul să joace pentru România, spunând că nu i s-ar părea corect să ia tricoul unui român:

ADVERTISEMENT

“V-am spus și acum, eu mă simt în România ca acasă, îmi e foarte bine, numai că țara mea e Italia și mi se pare că e important ca jucătorii care îmbracă tricourile naționalei voastre să simtă că sunt români.

E ceva ce mi se pare foarte important! Poate că ar fi fost o oportunitate pentru mine să fi spus “da, da, mi-ar plăcea să joc pentru România, vreau!” și apoi să folosesc naționala voastră ca pe o vitrină în care să fiu expus în preliminariile Campionatului European, pe urmă și la turneul final.

ADVERTISEMENT

Dar nu mi s-ar părea corect așa, nu e drept să îi iau eu tricoul unui român născut, crescut în țara aceasta. E clar că el ar simți pentru România mai mult decât simt eu. Preconvocarea pentru Italia e o motivație în plus, nu schimbă gândirea pe care v-am descris-o”, a spus Compagno.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,15 este cota pentru „x solist” la meciul FC U Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT