Sport

Andrea Compagno, în extaz după „dubla” din FCSB – Petrolul 4-1: „Pentru un atacant, golul e ca oxigenul”

FCSB s-a impus cu 4-1 în fața Petrolului, iar Andrea Compagno a ieșit din criză, izbutind o dublă cu care revine pe prima poziție a ierarhiei golgheterilor.
02.03.2023 | 23:59
Andrea Compagno in extaz dupa dubla din FCSB  Petrolul 41 Pentru un atacant golul e ca oxigenul
Andrea Compagno a fost extrem de fericit că a regăsit drumul spre gol. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

FCSB s-a impus cu 4-1 în fața Petrolului, în runda cu numărul 28 din SuperLiga, și a revenit pe podium. Un meci în care Andrea Compagno a ieșit la rampă cu o dublă.

Andrea Compagno, fericit după ”dubla” cu Petrolul: ”Lucrul cel mai important e echipa, încerc să ajut cu goluri”

Cu un singur gol în 2023, și fără reușite în partida precedentă, disputată la Pitești, contra lui FC Argeș, Andrea Compagno se declara încrezător în forțele sale.

ADVERTISEMENT

”Sunt şi astfel de perioade, mai ales la un atacant, dar important este că echipa a câştigat. Dar sunt vârf şi vreau să ajut echipa cu goluri. Poate că meciul viitor o să marchez din toate poziţiile”, spunea italianul.

Iar dorința i s-a împlinit. Cu Petrolul a izbutit o dublă, astfel că a ajuns la 16 reușite în această stagiune. Și l-a egalat astfel pe vârful Rapidului, Marko Dugandzic, în fruntea clasamentului golgheterilor.

ADVERTISEMENT

”Am câștigat 3 puncte, sunt fericit și pentru mine, pentru un atacant, golul e ca oxigenul. Risto a dat o centrare foarte frumoasă, are un picior bun, și el, și Sorescu.

Cum am spus mereu, nu mă interesează dacă dau din penalty sau din acțiune. Sunt atacant, iar lucrul cel mai important e echipa, încerc să ajut cu goluri”, a spus Andrea Compagno după meciul cu Petrolul.

ADVERTISEMENT

”Nu vreau să ratez niciun meci”

A existat însă și un moment neplăcut pentru italian în această partidă. În minutul 70 a primit un cartonaș galben și cum a ajuns la 7 în acest sezon va fi suspendat la următoarea partidă, cu UTA Arad, în deplasare.

”E normal (n.r.- că s-a supărat pentru că a luat cartonaș galben), nu vreau să ratez niciun meci. Am încercat să-i explic arbitrului, dar mi-a zis că am călcat. Am mai mult timp să mă antrenez. Nu vreau să stau acasă, am stat deja mult cu accidentarea.

ADVERTISEMENT

Aștept să vină play-off-ul, mai avem două meciuri, e important să ajungem cu cât mai multe puncte. De acolo începe alt camionat. Mă interesează mai mult să luăm titlul decât clasamentul golgheterilor.

Nu am bonusuri la gol, mă gândesc doar la echipă. Mi-a plăcut că echipa m-a ajutat, meciul trecut am avut ghinion, dar sunt fericit că astăzi s-a întors roata”, a concluzionat Compagno.


  • 4,70 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „X pauză / 2 final” la meciul UTA Arad – FCSB

ADVERTISEMENT