Sport

Andrea Compagno, reacție dură înainte de FCSB – FCU Craiova. „O nebunie” Exclusiv

Atacantul italian Andrea Compagno nu va putea evolua în partida din această seară dintre FCSB și FCU Craiova 1948, pentru că există o clauză specială în contract. S-a revoltat în legătură cu situația, într-o reacție oferită pentru FANATIK.
12.11.2023 | 15:45
Andrea Compagno reactie dura inainte de FCSB  FCU Craiova O nebunie Exclusiv
Andrea Compagno, reacție dură înainte de FCSB - FCU Craiova. „O nebunie” Exclusiv. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

100.000 de euro ar trebui să plătească FCSB pentru a-l folosi pe Andrea Compagno cu FCU Craiova. Pentru Elias Charalambous a fost clar din prima clipă că nu va conta pe italian: “Compagno nu face parte din lot, există o clauză și nu va juca”, transmitea Charalambous la conferința de presă premergătoare partidei cu oltenii.

Andrea Compagno, reacție dură înainte de FCSB – FCU Craiova

În acest context, în exclusivitate pentru FANATIK, Andrea Compagno a recunoscut că i se pare ciudat că există astfel de clauze, însă s-a obișnuit cu ideea că nu poate juca împotriva celor de la FCU Craiova 1948 atunci când îmbracă tricoul celor de la FCSB. ”M-am obișnuit. La început mi s-a părut ceva ciudat, era o nebunie. Anul trecut a fost o nebunie. Nu puteam să înțeleg.

ADVERTISEMENT

Am înțeles că în România nu e o noutate, e ceva normal, dar pentru mine era ceva anormal. A fost incredibil ca patronul să plătească 1,5 milioane de euro și nu poate să folosească un jucător când vrea. A fost foarte ciudat, dar m-am obișnuit. Știam că nu voi juca de când a apărut calendarul. Nu e problema mea pentru că nu pot să joc”, a explicat Compagno pentru FANATIK.

Andrea Compagno a fost cumpărat de Gigi Becali de la FCU Craiova 1948, însă oltenii au reușit să includă o clauză în contractul de vânzare prin care atacantul este practic interzis în meciurile directe. În condițiile în care este exclus ca patronul FCSB să plătească acea clauză de 100.000 de euro. De altfel, Andrea Compagno nu este oricum în grațiile lui Gigi Becali, astfel că zilele sale la FCSB par oricum numărate.

ADVERTISEMENT

În ultimele săptămâni, Gigi Becali a fost adesea foarte critic la adresa lui Andrea Compagno. Cel mai vehement discurs a fost după FCSB – FC Voluntari 0-0, când Becali a anunțat că va cumpăra alt atacant în iarnă.

”Nu are cum să o scoată, adică dacă o băga Compagno, nu o mai putea scoate, dacă o băga ăla (n.r. Băluță), nu intra în bară și era gol, nu o mai putea scoate. Deci trebuie să jucăm, să dăm 2-3 goluri, nu să așteptăm la VAR să ne dea 11 metri, că nu ne dă nouă, nu ne dă! Trebuie neapărat un atacant.

ADVERTISEMENT

Nu avem atacant. Adică… Compagno, toți am zis că nu domnule, dar nu se poate, adică dacă primești mingea în preajma careului, mingea la tine în picior și o dai la trei metri la adversar…

Nu e în regulă. El ținea de minge. Ăsta nu e Compagno de anul trecut, să știi! Compagno ținea de minge, se bătea! Acum, nu știu ce se întâmplă cu el. E clar, nu mai stau să judec jucătorii…”, declara Gigi Becali. Tot pentru FANATIK, Andrea Compagno a mărturisit că nu are intenția să joace niciodată la o altă echipă din România, chiar dacă va pleca de la FCSB.

ADVERTISEMENT

”Eu nu voi mai juca la altă echipă în România după ce plec de la FCSB. Dacă am ajuns să joc la FCSB, echipa cea mai mare, cu cei mai mulţi şi fanatici suporteri, înseamnă că am atins maximum în fotbalul românesc”, a declarat Andrea Compagno.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 6.90 este cota pentru ”2” la meciul FCSB - FCU Craiova, de pe 12 noiembrie.