Sport

Andrea Mandorlini a fost prezentat oficial noul antrenor al lui CFR Cluj! Fanatik confirmat! Update exclusiv

Andrea Mandorlini a fost prezentat oficial ca fiind noul antrenor al celor de la CFR Cluj. Informația a fost dezvăluită în exclusivitate de FANATIK în urmă cu o săptămână.
16.06.2023 | 08:58
Andrea Mandorlini a fost prezentat oficial noul antrenor al lui CFR Cluj Fanatik confirmat Update exclusiv
Andrea Mandorlini revine la CFR Cluj. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
16-06-2023
06:04

Andrea Mandorlini, prezentat oficial la CFR Cluj

Andrea Mandorlini, antrenorul italian care a reușit eventul cu CFR Cluj în 2010, a revenit oficial pe banca ardelenilor. În vârstă de 62 de ani, Andrea Mandorlini a pregătit-o ultima oară pe Mantova cu care a retrogradat în Serie D din Italia.

”Bine ai revenit în Gruia, Andrea Mandorlini.

Țelul clubului nostru de a continua ascensiunea avută în ultimii ani, alături de vasta experiență și profesionalismul lui Andrea Mandorlini, vor face echipă în noul sezon competițional! Tehnicianul care a făcut posibil, în 2010, al doilea event din istoria CFR Cluj se întoarce pe banca tehnică din Gruia.

Bentornato, Mister!”, a fost anunțul făcut pe rețelele de socializare de CFR Cluj. Antrenorul italian a mai pregătit-o pe CFR Cluj în perioada noiembrie 2009 – septembrie 2010, când a reușit eventul format din campionat, Cupă și Supercupă.

 

CFR Cluj are un nou antrenor. Italianul Andrea Mandorlini a ajuns la un acord cu Neluțu Varga și revine astfel la CFR Cluj. Patronul fostei campioane a confirmat informația FANATIK și a oferit o scurtă declarație în exclusivitate: “Duminică va fi la Cluj! Ne-am înțeles! CFR Cluj intră în era italiană!”.

Andrea Mandorlini, noul antrenor al lui CFR Cluj! Îi ia locul lui Dan Petrescu, plecat în Coreea de Sud

Andrea Mandorlini îl înlocuiește pe Dan Petrescu, prezentat deja astăzi la Jeonbuk, în Coreea de Sud, așa cum FANATIK anunțase în exclusivitate. Mandorlini, care a lucrat în acest sezon la Mantova, în Serie C, a mai pregătit-o pe CFR Cluj între noiembrie 2009 și septembrie 2010. Reușea eventul la Cluj.

ADVERTISEMENT

Cu Mantova a terminat pe locul 16 din 20 în grupa A din Serie C. A jucat un baraj pentru evitarea retrogradării, pierdut în fața celor de la AlbinoLeffe. Au fost și perioade mai bune pentru Mandorlini în Italia. A pregătit-o pe Hellas Verona între 2010 și 2015 și a fost, pentru o perioadă, cel mai longeviv antrenor din Serie A.

A mai prins ulterior o scurtă perioadă la Genoa, în 2017, și tot câteva luni la Cremonese, un an mai târziu. Înainte de Mantova a mai pregătit-o și pe Padova, între ianuarie 2020 și iunie 2021. La Mantova fusese numit în luna februarie a acestui an, într-o tentativă eșuată în cele din urmă de a salva echipa de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

De ce a renunțat CFR Cluj la Roberto Bordin. Trebuia să le plătească 500.000 de euro celor de la Sheriff Tiraspol ca să îl ia!

CFR Cluj a mers pe filieră italiană pentru înlocuirea lui Dan Petrescu, iar Roberto Bordin a fost o altă variantă luată în calcul de ardeleni. Doar că Bordin mai avea un an de contract cu Sheriff Tiraspol și nu a putut să rupă înțelegerea cu moldovenii.

CFR Cluj ar fi trebuit să plătească 500.000 de euro, clauza de reziliere, pentru a-l aduce pe Roberto Bodrin în această vară. Variantă care, desigur, nu putea fi luată în calcul de conducerea lui CFR Cluj. Astfel că s-a renunțat la această variantă, care ar fi fost preferată în cazul în care nu presupunea un asemenea efort financiar.

ADVERTISEMENT

Roberto Bordin a fost și el în trecut la CFR Cluj. De altfel, a fost chiar secundul lui Andrea Mandorlini în perioada în care acesta din urmă era principal al ardelenilor. Ulterior, Bordin le-a pregătit în calitate de principal pe Triestina, Sheriff Tiraspol, în două rânduri, Neftchi Baku și naționala Moldovei.

Andrea Mandorlini face schimbări importante și în staff-ul CFR Cluj. Preparatorul fizic Cristian Dragotă, singurul care rămâne

Andrea Mandorlini vine la Cluj cu staff-ul său, dar a acceptat ca la echipă să rămână un singur om care a fost și în sezonul trecut. Este vorba despre preparatorul fizic Cristian Dragotă. Acesta a fost promovat la prima echipă în 2017, după mai mulți ani în care s-a ocupat de pregătirea juniorilor de la CFR.

ADVERTISEMENT

Astfel, Cristian Dragotă a colaborat cu toți antrenorii pe care CFR Cluj i-a avut în ultimii ani. Și toți au fost foarte mulțumiți. De altfel, Edi Iordănescu l-a luat pe Dragotă și în staff-ul său la echipa națională încă de la începutul mandatului. Astfel, apreciatul preparator fizic se ocupă în paralel și de naționala României și de CFR Cluj.

Andrea Mandorlini trebuie să se readapteze repede la fotbalul românesc. Noul sezon al SuperLigii va debuta pe 15 iulie, iar CFR Cluj intră pe 27 iulie și în preliminariile Conference League, cu prima manșă în turul 2. Ardelenii pornesc din postura de cap de serie în toate tururile preliminare, astfel că obiectivul clar este calificarea în grupe.

ADVERTISEMENT