Sport

Andrei Burcă a marcat din nou în Arabia Saudită! Fundașul e golgeterul echipei!

Andrei Burcă a marcat pentru a 6-a oară în acest sezon, fiind golgeterul surprinzător al echipei sale, Al Okhdood, într-un campionat al Arabiei Saudite plin de vedete
30.03.2024 | 00:25
Andrei Burca a marcat din nou in Arabia Saudita Fundasul e golgeterul echipei
Andrei Burcă, marcatorul principal al arabilor în campionat, cu 6 reușite / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Campionatul Arabiei Saudite a cunoscut un boom excepțional vara trecută, când și Andrei Burcă a fost transferat de la CFR Cluj. Fundașul s-a acomodat rapid în regatul saudit și marchează pe bandă rulantă, fiind golgeterul la zi al echipei sale.

Andrei Burcă, tren sigur spre EURO 2024 după prestațiile din Arabia Saudită

Fundașul central al naționalei României pare sigur de prezența la EURO, după ce a reușit să aibă prestații bune și constante la club. Oricum, selecționerul Edi Iordănescu l-a preferat mereu să facă pereche în centrul apărării cu Radu Drăgușin, fundașul lui Tottenham Hotspur.

ADVERTISEMENT

Al Okhdood, echipa lui Burcă, a jucat contra formației Al Raed, și a pierdut cu 3-1, singurul gol al oaspeților fiind al fundașului român. Integralist, Andrei Burcă a fost notat cu 7,4 de site-ul de specialitate SofaScore, mult peste media echipei.

Burcă a înscris din penalty, dar înfrângerea îi menține în zona fierbinte a clasamentului, cu șanse reale de-a retrograda. Al Okhdood se află pe poziția a 14-a, la 2 puncte distanță de primul loc retrogradabil, cu un meci mai mult.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 30 de ani, Burcă a trecut de-a lungul carierei pe la Gauss Bacău, FC Botoșani, CFR Cluj și Al Okhdood. Cota actuală a fundașului este de 3,2 milioane de euro, cu 800.000 de euro mai puțin decât maximul carierei.

  • 6 goluri a marcat Andrei Burcă pentru Al Okhdood
  • 1 milion de euro a platit Al Okhdood pentru fundaș
ADVERTISEMENT

Florin Tănase și Andrei Burcă, colegi, dar cu prestații diametral opuse

Florin Tănase este coleg cu Burcă la Al Okhdood, însă fotbalistul ofensiv a fost schimbat în minutul 81, după o prestație slabă. Atacantul dezamăgește în Arabia Saudită, unde nu reușește să se impună și să-și regăsească forma care l-a consacrat la FCSB.

Atacantul are doar două goluri marcate și 3 assist-uri pentru Al Okhdood, după transferul de la Al Jazira, în 21 de partide. Șocant este că Florin Tănase are mai multe cartonașe galbene, 8 la număr, decât goluri și assist-uri în tricoul arabilor.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali discută deschis despre transferul lui Florin Tănase, despre care a declarat că și-l dorește înapoi. Aerul românesc pare că-i priește atacantului format de Hagi, care a și marcat contra Columbiei, sub „tricolor“.

Florin Tănase a ajutat naționala să spele rușinea pe final, contra sud-americanilor, printr-un gol marcat în minutul 94. Este al treilea gol pentru atacant în naționala României, care nu este sigur de prezența la EURO.

ADVERTISEMENT