Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cornel Dinu a analizat cuplul Burcă – Drăgușin, venind cu exemplul Pele din România – Brazilia în 1970

Cornel Dinu a analizat cuplul Burcă - Drăguşin în meciul Columbia - România 3-2. "Mister" susţine că jucătorul de Premier League este supraevaluat deocamdată.
27.03.2024 | 12:30
Cornel Dinu a analizat cuplul Burca  Dragusin venind cu exemplul Pele din Romania  Brazilia in 1970
Cornel Dinu a analizat cuplul Burcă – Drăgușin, venind cu exemplul Pele din România – Brazilia în 1970. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Columbia a câştigat amicalul cu România, scor 3-2. Sud-americanii au dominat meciul până în minutul 85, când au condus cu 3-0, cuplul de fundaşi centrali Drăguşin – Burcă având o prestaţie modestă.

Cornel Dinu a analizat cuplul Burcă – Drăgușin, venind cu exemplul Pele din România – Brazilia în 1970

Cornel Dinu a analizat la FANATIK SUPERLIGA cuplul de fundaşi centrali din naţionala României venind cu exemplul lui Pele de la Campionatul Mondial din 1970:

ADVERTISEMENT

“Edi Iordănescu este un băiat civilizat. Ceea ce pot să spun despre apărătorii ăştia centrali… dacă mai ţineţi minte erau anumiţi portari care, în momentul în care intrau pe teren, trăgeau o linie pe mijlocul porţii până la 16 metri.

Ca să aibă o delimitare în sensul acesta. La noi, aceşti doi apărători centrali joacă unul în partea stângă şi unul în dreapta. Ei s-au şi încurcat la primul gol, chiar şi la al doilea gol cu Drăguşin.

ADVERTISEMENT

N-au avut nevoie de prea multe faze, că şi-au făcut treaba, au dat trei goluri. A semănat cu meciul cu Elveţia, cu Mihăilă. Noi am apucat să contăm abia în minutul 84 când a marcat Hagi după un pressing.

“Nu se face selecţia pe o compatibilitate între jucători. Nu ştiu ce se face la antrenamente”

Eu am jucat în sistemul cu doi apărători centrali. Vă dau un exemplu: Brazilia 1970 la Guadalajara. Ei aveau un 4-3-3 interesant. Pele era jucătorul care se retrăgea de lângă Tostao şi venea pe fază defensivă.

ADVERTISEMENT

La noi nu văd aceste scheme. Nu se face selecţia pe o compatibilitate între jucători. Nu ştiu ce se face la antrenamente, că nu văd echipa să joace pe nişte trasee. Ideea este foarte simplă.

Unul dintre apărătorii centrali răspunde şi face marcaj direct în partea dreaptă, celălalt în partea stângă. În momentul în care am jucat în 1970, dacă Pele venea pe partea stângă a atacului lor, cel care îl prelua era Lupescu.

ADVERTISEMENT

“Au fost exagerate calităţile care i s-au atribuit lui Drăguşin”

Dacă trecea în partea cealaltă cu doi metri, cel care îl preluam eram eu şi jucam 2 la 2 pe suprafaţa defensivă. Din păcate, la noi concordanţa dintre Burcă şi Drăguşin a ieşit nefast în evidenţă în partida de aseară.

Prestaţia lui Drăguşin a fost modestă. Mai are mult de lucrat în ceea ce înseamnă în mobilitate, la dublaj şi un alt lucru, viteza de reacţie. Au fost exagerate calităţile care i s-au atribuit lui Drăguşin”, a spus Cornel Dinu la FANATIK SUPERLIGA.

Cornel Dinu a analizat cuplul Burcă – Drăgușin, venind cu exemplul Pele din România – Brazilia în 1970

ADVERTISEMENT