Sport

Andrei Burcă și-a ales adversarele din grupa Euro 2024. Pe ce națională surpriză mizează

Fundașul Andrei Burcă așteaptă cu nerăbdare Campionatul European din Germania, din 2024, mai ales că țara noastră se întoarce la masa bogaților după 8 ani de secetă.
25.11.2023 | 22:11
Andrei Burca sia ales adversarele din grupa Euro 2024 Pe ce nationala surpriza mizeaza
Andrei Burcă și-a ales adversarele din grupa Euro 2024. Pe ce națională surpriză mizează. Foto: Sport Pictures EU
ADVERTISEMENT

Acum, cel mai așteptat eveniment e tragerea la sorți pentru grupele Euro 2024, care va avea loc pe 2 decembrie la ora 19:00. După asta, atunci rămâne de văzut dacă pariul lui Andrei Burcă se va adeveri și o națională surpriză va ajunge la Euro 2024. Este vorba despre Georgia, echipă care-l impresionează pe fundaș.

Andrei Burcă și-a ales adversarele din grupa Euro 2024

”După calificare, mi-am revenit, dar nu a fost așa mare euforia între noi. Ne-am maturizat și am început să conștientizăm anumite lucruri în familia noastră. Acesta trebuie să fie doar începutul. Trebuie să ne pregătim și mai bine și mai intens, va urma un turneu final și am ridicat foarte mult ștacheta.

ADVERTISEMENT

Anglia aș vrea. Am mai jucat cu echipe din Spania, din Franța, cu Anglia nu am avut nicio tangență. Slovenia aș vrea. Eu cred că va veni o echipă neașteptată de la baraj. Cred că Georgia va veni din baraj. La echipa de club joc cu un georgian, care e titular la echipa națională. Eu zic ca o sa vina Georgia la Euro din play-off. As vrea sa picam cu ei. E o națională foarte buna”, a declarat Burcă la Digi Sport.

Așadar, Burcă ar visa la o grupă cu Anglia, Slovenia și Georgia, așadar un scenariu oarecum acceptabil pentru ”tricolori”. Interesant, România a ratat șansa de a cădea în grupă cu rivala tradițională Ungaria, pentru că atât naționala țării noastre, cât și vecinii de la Budapesta, vor face parte din Urna 2 la tragerea la sorți.

ADVERTISEMENT

Momentan se cunosc toate cele patru urne, după cum urmează: Urna 1, compusă din Germania, Portugalia, Franța, Spania, Belgia, Anglia, Urna 2 din Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania, România, Austria, Urna 3 din Scoția, Slovenia, Slovacia, Cehia, Olanda, Croația și Urna 4 din Serbia, Italia, Elveția și cele 3 câștigătoare ale barajelor.

Cel mai probabil acestea vor fi țări ca Polonia, Ucraina, Bosnia, Grecia sau Georgia, dacă nu vor exista surprize majore în play-off. Meciurile se vor disputa în 21 martie și 26 martie, într-o singură manșă. Momentan, România are cel mai slab lot de la Euro 2024, conform cifrelor oficiale.

ADVERTISEMENT

Așadar, naționala noastră ar valora 72 de milioane de euro, cu 10 mai puțin ca Albania. Slovenia (131 milioane), Cehia (132 milioane) și Ungaria (147 milioane) sunt mult peste nivelul elevilor lui Edi Iordănescu. În aceste condiții, specialiștii cred că băieții lui Edi Iordănescu vor fi nevoiți să se autodepășească pentru a obține rezultate pozitive la Euro 2024.

La fel de interesant, opțiunile lui Burcă coincid în mare parte cu cele ale jurnalistului Horia Ivanovici, care explica, în direct la FANATIK SUPERLIGA: “Anglia, Slovenia şi o echipă din play-off. Că e Ucraina sau alta. Vreau Anglia pentru că este o echipă cu care poţi juca. Mi se pare că este una dintre cele mai umflate naţionale, cu un antrenor şi mai umflat.

ADVERTISEMENT

Noi mereu am jucat cu britanicii extraordinar. Vreau Slovenia pentru că vreau ca Ianis Hagi să îl răzbune pe Gică Hagi pentru acel meci de baraj. Şi o echipă din play-off, oricare”. Dacă pronosticurile sau dorințele se vor îndeplini, vom afla pe 2 decembrie la ora 19:00.

ADVERTISEMENT