Sport

Andrei Burcă trage linie după cantonamentul lui CFR Cluj din Spania. ”Picioarele sunt grele”

Dan Petrescu i-a pus la muncă pe jucătorii lui CFR Cluj în cantonamentul din Spania, iar Andrei Burcă recunoaște, cu sinceritate, că a fost o perioadă de pregătire grea.
17.01.2023 | 00:07
Andrei Burca trage linie dupa cantonamentul lui CFR Cluj din Spania Picioarele sunt grele
Andrei Burcă a tras concluziile după cantonamentul campioanei CFR Cluj în Spania. Foto: facebook CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Dacă marea majoritate a echipelor din SuperLiga au ales Antalya pentru pregătirile de iarnă, CFR Cluj a preferat Oliva Nova. Locație în care a avut loc și cantonamentul ce a precedat titlul cucerit anul trecut. O perioadă în care Petrescu, dornic să câștige tot cu CFR Cluj, și-a supus elevii unor antrenamente dure. Lucru recunoscut și de elevii săi, care cred însă că acestea îi vor ajuta în confruntările care urmează.

Andrei Burcă este deja cu gândul la derby-ul cu Farul

Jucătorii lui CFR Cluj au pregătit partea a doua din SuperLiga, dar și meciurile cu Lazio, din 16-imile Europa Conference League, în Spania.

ADVERTISEMENT

S-a tras din greu la antrenamente. Și, în plus, au fost patru meciuri amicale. Mai întâi un 1-1 cu Holstein Kiel, scor 1-1, apoi o înfrângere la limită, 0-1, cu SV Darmstadt, liderul ligii secunde germane.

A venit apoi un succes cu selecţionata sindicatului fotbaliştilor spanioli (AFE), cu 3-0. Și, în fine, astăzi, în spatele porților închise, un 2-2 cu Heidenheim, formație clasată pe poziția a treia în 2.Bundesliga.

ADVERTISEMENT

O perioadă obositoare, după cum recunoștea Andrei Burcă, internaționalul din centrul defensivei campioane. ”Consider că a fost o partidă bună, ținând cont că suntem la ultima zi de cantonament.

Un cantonament foarte dificil, am acumulat foarte mult. Au fost antrenamente intense și s-a văzut probabil că nu avem prospețime, că picioarele sunt grele.

ADVERTISEMENT

Dar am făcut față acestui adversar. Este o echipă bună din liga a doua germană. Toate partidele au fost pe munchie de cuțit. Și, probabil una sau chiar două dintre formațiile cu care am jucat o să promoveze.

Important e să mergem acasă, să ne odihnim. Pentru că intrăm în linie dreaptă și o să ne aștepte un meci foarte important luni (n.r. cu Farul).

ADVERTISEMENT

Suntem conștienți că ne așteaptă un retur dificil, această parte a doua a sezonului. Avem și meciurile din Conference League. Dar capul ne este doar la meciul cu Farul. Pentru că trebuie să începem cu dreptul acest an”, a spus Burcă pentru CFR TV.

ADVERTISEMENT