Sport

Fostul jucător de la FCSB și-a reziliat contractul la dorința familiei. La mijloc erau 30.000 de euro. Exclusiv

Andrei Miron, 28 de ani, s-a despărțit de Hapoel Haifa la finalul lunii septembrie. Fostul fundaș al FCSB a luat decizia influențat de familie.
20.10.2022 | 09:33
Fostul jucator de la FCSB sia reziliat contractul la dorinta familiei La mijloc erau 30000 de euro Exclusiv
Andrei George Miron in meciul de fotbal dintre FC Voluntari si FCSB, contand pentru Play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, sambata 14 mai 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Una dintre surprizele finalului de mercato a fost plecarea lui Andrei Miron, fostul fundaș de la FCSB, de la israelienii de la Hapoel Haifa. Miron a reziliat cu echipa unde a jucat și Gabi Tamaș pe 28 septembrie 2022, chiar în ziua în care s-a terminat perioada de transferuri în Israel.

Andrei Miron, fostul jucător de la FCSB, a luat decizia rezilierii cu Hapoel Haifa la dorința familiei. Putea rămâne în Israel, dar nu mai juca!

A fost o decizie oarecum surprinzătoare a lui Andrei Miron, el ajungând în Israel la începutul acestui sezon. A jucat doar 5 partide pentru Hapoel Haifa, dar a ajuns să fie scos din lot din cauza limitării numărului de străini.

ADVERTISEMENT

În Israel sunt permiși maxim 6 jucători străini într-o echipă, iar Hapoel tocmai îl adusese și pe Mohammed Kamara, un mijlocaș lateral liberian. Antrenorul Nir Klinger a decis să-l scoată de pe listă pe românul Andrei Miron.

Chiar și așa, fostul fundaș de la FCSB nu era obligat să plece de la Hapoel Haifa. Avea contract până în iunie 2024 și putea aștepta să revină pe listă și să joace iar pentru formația israeliană. Dar Miron a cerut agenților să-i obțină rezilierea, motivul principal fiind dorința familiei. La fel cum s-a specificat și în mesajul de despărțire postat de Hapoel.

ADVERTISEMENT

Andrei Miron a cerut să revină în România, pentru a fi alături de soția lui însărcinată. Îi mulțumim lui Andrei și îi dorim mult succes pe viitor!”, a anunțat Hapoel Haifa.

Andrei Miron a revenit acasă pentru ca soția să nască în România. În Israel, costurile erau de minimum 30.000 de euro!

Într-adevăr, Miron a cerut rezilierea din motive familiale. Din informațiile FANATIK, aspectul cel mai important pe care fundașul l-a luat în calcul a fost sarcina soției sale. Aceasta dorea în primul rând să nască în țară, unde se simte mult mai confortabil decât în Israel.

ADVERTISEMENT

Apoi, un alt argument de luat în seamă în luarea deciziei l-a reprezentat costurile mari pe care le presupune o naștere în Israel. Ar fi vorba de minimum 30.000 de euro, o sumă deloc de neglijat. Astfel, Andrei Miron și soția sa au decis să se întoarcă acasă. Familia Miron va aștepta aici venirea pe lume a noului membru al familiei, undeva înaintea Sărbătorilor de iarnă.

Până atunci, liber de contract, Miron se pregătește de unul singur. Se va putea antrena cu o echipă în perioada când sezonul este întrerupt pe perioada Mondialului din Qatar și va semna, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

ADVERTISEMENT

Părerea mea e că Miron nu revine la mine. Eu îl aștept cu brațele deschise. În mod normal, ar trebui să vină el la Botoșani să mă caute să vină acasă, de unde a plecat, unde i-a fost cel mai bine în viața lui” – Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

De el s-a arătat interesat Valeriu Iftime, fostul său șef de la Botoșani, dar sunt șanse destul de mici ca Miron să se întoarcă la echipa care l-a propulsat în SuperLiga. Este vorba de pretențiile sale salariale, dar și de dorința jucătorului de a juca poate iar în străinătate.

  • 700.000 de euro este cota actuală a lui Andrei Miron, în scădere cu 200.000 de euro față de momentul despărțirii de FCSB în iunie 2022
  • 12.000 de euro lunar era salariul lui Miron la FCSB, formație pentru care a jucat doi ani și jumătate

  • Cota BETANO pentru FCSB: 4,55 este cota pentru „X pauză / X final” la Sepsi – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT