Sport

Andrei Rațiu, impresionat după duelul cu Vinicius Junior: “A fost cel mai greu adversar din carieră”

Andrei Rațiu a fost impresionat după duelul cu Vinicius Junior de calitățile brazilianului. Fundașul dreapta al naționalei susține că a fost cel mai greu adversar din carieră.
17.11.2023 | 08:00
Andrei Ratiu impresionat dupa duelul cu Vinicius Junior A fost cel mai greu adversar din cariera
Andrei Rațiu a fost impresionat după duelul cu Vinicius Junior de calitățile brazilianului. Fundașul dreapta al naționalei susține că a fost cel mai greu adversar din carieră. Sursa Foto: X (Twitter)
ADVERTISEMENT

După rezultatul Israelului cu Elveția din Ungaria, scor 1-1, România are șanse foarte mari să se califice la Euro 2024. “Tricolorii” trebuie să facă un egal pentru cu Israel, lucru care îi va duce direct la Campionatul European din Germania. Înaintea duelului de sâmbătă, Andrei Rațiu a vorbit despre echipa națională, dar și despre duelul cu Vinicius Junior.

Andrei Rațiu, impresionat după duelul cu Vinicius Junior

Înaintea returului cu Israel de sâmbătă, Andrei Rațiu a oferit un interviu în care s-a arătat impresionat după duelul cu Vinicius Junior. Fundașul echipei naționale a evoluat în toată partida din etapa 12 în La Liga, Rayo Vallecano – Real Madrid, scor 0-0. În acel meci, Rațiu și-a făcut debutul pentru noua echipă și a evoluat foarte bine în fața “galacticilor”. Românul a atins o viteză impresionantă de aproape 36 de km la oră, similară cu cea a lui Vinicius Jr.

ADVERTISEMENT

“Da, a fost un meci special și foarte greu. Mă bucur că am scos un rezultat bun și am fi putut avea un meci și mai bun. (n.r. A fost Vinicius cel mai greu adversar din carieră?) Da, probabil că da. Așa cred. M-a impresionat la el capacitatea lui de a face multe atingeri la minge și driblingul în spate scurt. 

(n.r. Ai văzut și glumele de după meci?) Da, mi-au mai trimis prietenii pe Instagram sau pe Whatsapp, dar acest lucru mă motivează. (n.r. În afară de tine și Mihăilă cine mai are o viteză bună la echipa națională?) Cred că Denis Drăguș este foarte rapid și Adrian Rus. Viteza este ceva ce am din totdeauna și cel mai probabil m-am născut cu așa ceva”, a spus Andrei Rațiu pentru FRF TV.

ADVERTISEMENT

Andrei Rațiu, despre șansele României la Euro 2024: “Eu cred că ne vom califica”

Andrei Rațiu crede că echipa națională a României se va califica la Euro 2024 după meciul cu Israel. Fundașul “tricolor” susține că elevii lui Edi Iordănescu nu au presiune, iar grupul este unul foarte bun și unit. Rațiu a mai spus că prezența la Campionatul European din Germania va fi un lucru special pentru orice român, iar prezența părinților săi ar fi ceva cu totul special.

“Eu cred că avem șanse foarte mari. Mai ales că am fost meci de meci o echipă unită și am crescut ca grup și cred că avem o șansă foarte mare. Cred că o să ne calificăm. Nu este o presiune pentru noi. Cred că mereu am fost un grup unit și atmosfera a fost bună întotdeauna.

ADVERTISEMENT

Va fi ceva extraordinar și foarte special pentru toți românii și pentru România. Da, sigur. Probabil m-a ajutat în spațiile mici să știi să protejezi o minge, cum să ieși mai rapid.

Țin legătura cu mai mulți, dar dacă ar fi să numesc unul sau doi ar fi Burcă și Deian Sorescu. Ar fi ceva special pentru mine (n.r. să aibă părinții alături în Germania). După tot ceea ce au făcut pentru mine. Și vor fi în Germania”. a mai spus Andrei Rațiu.

ADVERTISEMENT
Andrei Rațiu, interviu pentru FRF TV.
Andrei Rațiu, interviu pentru FRF TV.