Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Andrei Vochin apără naționala după jocul modest cu Columbia. „Man e o certitudine” Pe cine mai laudă

Andrei Vochin a analizat jocul făcut de naționala lui Edi Iordănescu cu Columbia și a lăudat o parte din lotul României înainte de EURO 2024.
27.03.2024 | 12:47
Andrei Vochin apara nationala dupa jocul modest cu Columbia Man e o certitudine Pe cine mai lauda
Andrei Vochin, reacție după România - Columbia 2-3. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Înainte de EURO 2024, naționala României a disputat două amicale cu Irlanda de Nord și cu Columbia. După jocul cu formația din America de Sud de pe Metropolitano, Andrei Vochin a avut cuvinte de laudă la adresa unor “tricolori”.

Andrei Vochin apără naționala după jocul modest cu Columbia

Andrei Vochin a apărat naționala României după jocul modest cu Columbia. Oficialul FRF este de părere că a fost un test pe care Edi Iordănescu l-a făcut înainte de EURO pentru a vedea și reacția altor jucători, motiv pentru care prestația “tricolorilor” nu a fost la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

“Noi știm mai multe din ceea ce a vrut Edi să facă din meciurile acestea două și atunci înțelegerea noastră este puțin diferită. Meciurile acestea erau meciuri în care să se testeze anumiți jucători pe anumite posturi. Echipa națională suferă pe anumite posturi și este un lucru evident. 

Pe poziția cu numărul 6 nu joacă niciunul la club. În afară de Screciu, nu joacă nimeni acea poziție. Nu trebuie să jucăm neapărat cu un număr 6, dar un mijlocaș defensiv tot trebuie să ai. La meciul cu Irlanda de Nord nu avem fundaș stânga. S-a încercat soluția cu Manea. 

ADVERTISEMENT

Edi a încercat să dea minute tuturor jucătorilor care sunt în evaluare pentru a se face lotul de EURO. Au fost 29 de jucători la această acțiune, printre care 4 portari. Dacă pe lângă acești jucători îi adăugăm pe Screciu și pe Bancu, care fac parte din lot, dar au fost accidentați, vor fi 31. Din acești 31 trebuie să rămână 23. 

Adică 3 portari și 20 de jucători de câmp. Pentru a putea face acel lot trebuie să le dai minute jucătorilor. Nu poți să zici că un jucător nu poate să fie în lot dacă tu nu l-ai testat. În preliminarii au jucat 30 de jucători și nu poți să îi iei pe toți”, a declarat Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

“Man e o certitudine”

Andrei Vochin a mai discutat și despre Dennis Man ca fiind cel mai în formă jucător al echipei naționale. Jucătorul Parmei are un sezon foarte bun în Serie B și reprezintă o certitudine pentru Edi Iordănescu la EURO 2024.

“Trebuie să fim conștienți de tot contextul în care se află fotbalul românesc în momentul acesta. Vorbim despre niște jucători care ar trebui să fie titulari, dar care nu joacă la echipele lor de club. Acea lipsă de viteză se vede mai mult atunci când un jucător nu are meciuri în picioare pe o poziție în care nu ai alți jucători. Astfel de fotbaliști nu pot să îți aducă un plus valoare. 

ADVERTISEMENT

Man mi se pare în acest moment jucătorul cel mai în formă. De ce are o viteză în plus? Pentru că joacă la Parma, este protagonist și este unul dintre golgheterii echipei. El este cel mai în formă jucător. 

Jucătorii noștri au valoare, dar dacă ea nu este dovedită etapă de etapă în campionat se pierde ritm, se pierde un tempo. Contextul general al echipei naționale îți dă senzația asta de lentoare sau de faptul că ajungi mai greu la poartă”, a spus oficialul FRF, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Andrei Vochin, laude la adresa lui Moruțan și Rațiu

Pe lângă Man, Andrei Vochin a mai avut câteva cuvinte de laudă și la adresa lui Moruțan și Rațiu. Cei doi au jucat foarte bine în partida cu Columbia de pe Metropolitano și au făcut un cuplu foarte bun în fața lui Mojica și Diaz.

“Man, de exemplu, dacă ar fi fost un meci oficial cu Columbia era titular. Doar că Edi a preferat să îl vadă și pe Moruțan care a fost cel mai bun jucător al nostru până la intrarea oamenilor de pe bancă. 

Rațiu l-a avut în fața lui pe Moruțan, iar asta contează foarte mult. Moruțan nu a făcut doar ce am văzut noi cu mingea la televizor. L-a ajutat și pe Rațiu în banda aia care era foarte dificilă. 

Dacă Edi îl băga pe Man nu îl mai vedea pe Moruțan pe acea poziție. Și, probabil, nu mai vorbeam despre Moruțan ca pe o posibilă certitudine pentru EURO”, a mai spus Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.

Andrei Vochin și Adrian Ilie, contre după România - Columbia 2-3

ADVERTISEMENT