Fotbal international

Andrei Vochin trage concluziile după turneul din Qatar: “La ora bilanțurilor și al comentariilor, Mondialul ne-a arătat ce va vedea Parisul”

În exclusivitate pe FANATIK.RO, cunoscutul jurnalist Andrei Vochin a tras concluziile după patru săptămâni pentru istorie în Qatar, la capătul cărora Argentina e campioana lumii.
19.12.2022 | 21:34
Andrei Vochin trage concluziile dupa turneul din Qatar La ora bilanturilor si al comentariilor Mondialul nea aratat ce va vedea Parisul
Andrei Vochin trage concluziile după turneul din Qatar: "La ora bilanțurilor și al comentariilor, Mondialul ne-a arătat ce va vedea Parisul"
ADVERTISEMENT

După atâta poezie revărsată la capătul celei mai frumoase finale de Cammpionat Mondial din toate timpurile, după ce toate metaforele se vor fi isăprăvit și după ce emoționalul se va fi stins, cele ce vor rămâne peste ani vor fi cifrele. Reci, afectate, poate, pe alocuri, de erori de sistem, ele vor genera topurile ce vor închide ca un corolar încă o ediție de World Cup. Dintre toate cele ce vor fi publicate de acum înainte, am preferat să arăt lumii cum arată cele furnizate de una dintre cele mai importante companii de monitorizare din lume: InStat.

Andrei Vochin trage concluziile după turneul din Qatar. Cum arată echipa tip a Mondialului 2022 conform cifrelor InStat

Fiecare meci din Qatar a fost monitorizat în regim de urgență, iar fiecare mișcare a oricărui fotbalist care a intrat pe arenele din Doha a fost disecată în peste 50 de parametri. Indexul InStat reprezintă esența, strânsă într-un singur număr, a tuturor prestațiilor jucătorilor, L-am ales pe acesta ca reper în întocmirea ierarhiilor pe posturi și în alegerea ECHIPEI TIP A MONDIALULUI 2022.

ADVERTISEMENT

Au fost luați în calcul doar jucătorii care au evoluat în cel puțin 3 meciuri, care au fost repartizați pe posturi ca într-un sistem 4-2-3-1. Iată, succint, ce a rezultat:

Portari

Lloris (Franța) 264
Courtois (Belgia) 259
Martinez (Argentina) 258

Fundaș dreapta

Dalot (Portugalia) 278
Widmer (Elveția) 273
Hakimi (Maroc) 261

Fundași centrali

Maguire (Anglia) 290
Pepe (Portugalia) 284
Christensen (Danemarca) 283

Fundași stânga

Shaw (Anglia) 289
T. Hernandez (Franța) 287
Math. Olivera (Uruguay) 280

Mijlocași centrali defensivi

Casemiro (Brazilia) 293
E. Fernandez (Argentina) 279
De Jong (Olanda) 279

Messi, Mbappe, Neymar, tripleta magică a lui PSG, nu lipsește din echipa tip. Și Manchester United e reprezentată de trei jucători

Mijlocaș centrali ofensivi

Neymar (Brazilia) 300
Kudus (Ghana) 281
Bellingham (Anglia) 278

Aripă dreapta

B. Fernandes (Portugalia) 293
Di Maria (Argentina) 288
Saka (Anglia) 286

Aripă stângă

Mbappe (Franța) 298
Vinicius (Brazilia) 285
Musiala (Germania) 282

Atacanți

Messi (Argentina) 297
Gakpo (Olanda) 264
Richarlison (Brazilia) 260

Selectându-i pe primii de pe fiecare post, a rezultat o echipă extrem de competitivă:

Echipa cifrelor InStat: Lloris (Franța) – Dalot (Portugalia), Pepe (Portugalia), Maguire (Anglia), T. Hernandez (Franța) – Casemiro (Brazilia), E. Fernandez (Argentina) – B. Fernandes (Portugalia), Neymar (Brazilia), Mbappe (Franța) – Messi (Argentina).

ADVERTISEMENT

Ca orice top care se respectă, el suscită discuții, iar unul de acest tip, bazat numai pe rezultanta inteligenței artificiale, nu are cum să scape de morișca verbală a microbiștilor. Mie, de exemplu, îmi spune multe. Spre exemplu că, în afară de Messi, Argentina a mai avut o vedetă, Enzo Fernandez, războinic fruntaș într-o mare și disciplinată trupă de comando. Că Portugalia, cu 3 nominalizați, la fel de mulți ca Franța, ar fi meritat să termine mult mai sus sau că Brazilia a strălucit de multe ori prin starurile ei, dar n-a știut cum să facă o echipă.

Însă, cum viața și fotbalul merg înainte, am hotărât, în final, să pun între parantezele acestor mari jucători și cluburile la care evoluează în prezent, formații pe care ne vom baza consumul pasiunii în intervalul de 4 ani până la viitorul Mondial.

ADVERTISEMENT

Echipa InStat pe baza cluburilor

Lloris (Tottenham) – Dalot (Man Utd), Pepe (Porto), Maguire (Man Utd), T. Hernandez (Milan) – Casemiro (Man Utd), E. Fernandez (Benfica) – B. Fernandes (Man Utd), Neymar (PSG), Mbappe (PSG) – Messi (PSG)

Și aici observăm câteva chestiuni interesante. Cum că PSG a strâns cele 3 staruri ofensive care au luminat și acest turneu final: Messi, Mbappe și Neymar, semn că e posibil ca la vară să vedem prin Champions League ce n-a văzut Parisul! De asemenea, constatăm că o echipă care suferă în întrecerea ei internă, Manchester United, așează în echipa mondială tot 3 jucători, că singurul ”italian” de vază e reprezentantul Milanului, Theo Hernandez și că Portugalia punctează bine și la echipele de club.

ADVERTISEMENT

De aici încolo, prieteni, vă las pe voi. Mondialul s-a încheiat, să curgă comentariile! Căci ele vor face întotdeauna deliciul acestui sport la care ne pricepem atât de bine cu toții!

ADVERTISEMENT