Sport

Mesajul superb al lui Andrey Rublev după semifinala turneului de la Doha. Ce a scris jucătorul rus de tenis pe camera de filmat. Video

Jucătorul rus de tenis Andrey Rublev (7 ATP) l-a întâlnit pe polonezul Hubert Hurkacz (11 ATP) în semifinalele turneului de la Dubai, iar la finalul partidei a scris un mesaj superb pe camera de filmat.
25.02.2022 | 20:20
Mesajul superb al lui Andrey Rublev dupa semifinala turneului de la Doha Ce a scris jucatorul rus de tenis pe camera de filmat Video
Jucătorul rus de tenis Andrey Rublev a avut un mesaj superb la finalul partidei din semifinalele de la Dubai cu Hubert Hurkacz. Sursa foto: captură video Tennis TV
ADVERTISEMENT

Andrey Rublev (7 ATP), al doilea favorit al turneului de tenis de la Dubai, competiție dotată cu premii totale de 2.949.665 de dolari, s-a calificat în finală după ce l-a învins pe polonezul Hubert Hurkacz (11 ATP).

„Fără război, vă rog” a scris Andrey Rublev la finalul meciului

Andrey Rublev a avut mult de tras pentru a se califica în finala turneului de la Dubai, impunându-se cu 3-6, 7-5, 7-6 (5) în 2 ore și 25 de minute. Dar, la finalul confruntării cu polonezul Hubert Hurkacz (11 ATP, cs 5), a scris un mesaj superb pe camera de filmat.

ADVERTISEMENT

Cu ochii în lacrimi, Andrey s-a apropiat de unul dintre cameramanii care transmiteau meciul și a scris pe obiectivul camerei de filmat un mesaj în limba engleză: „Fără război, vă rog”. După care și-a luat geanta cu rachetele de tenis și alte obiecte personale, părăsind arena în uralele publicului.

Anterior, la conferința de presă de după meciul din sferturi, când forțele rusești invadaseră Ucraina, Rublev a făcut un apel la pace. „În aceste momente îți dai seama că meciul meu nu este important. Ceea ce se întâmplă este mult mai groaznic.

ADVERTISEMENT

Îți dai seama cât de important este să ai pace în lume și să ne respectăm unii pe alții, să fim uniți. Ar trebui să avem grijă de pământul nostru și unii de alții”, a spus jucătorul rus.

Daniil Medvedev consideră că tenisul nu este atât de important

Și compatriotul lui, Daniil Mevedev, care de luni va deveni liderul clasamentului ATP, a avut un mesaj de pace. „În momente ca acestea înțelegi că uneori tenisul nu este atât de important.

ADVERTISEMENT

M-am trezit cu multe emoții. Apoi Novak a pierdut (n.r. – Novak Djokovici a fost învins în sferturi la Dubai), dar înaintea meciului nu știam că voi fi numărul 1, indiferent ce aș fi făcut.

Dar am primit mai multe mesaje și am înțeles ce se întâmplă. Am avut și mai multe emoții, dar mai bune. Cel mai important lucru, însă, a fost să încerc să mă impun, pentru că eram acolo și îmi doream să câștig, deși nu era ușor.

ADVERTISEMENT

Așa că sunt fericit că am reușit. Această zi a fost cu multe suișuri și coborâșuri”, a spus Medvedev după meciul cu spaniolul Pablo Andujar, în optimi la Acapulco, conform as.com.

Rusul a recunoscut că a primit multe mesaje de la alți jucători, într-un sport pe care îl consideră „destul de prietenos” în afara terenului.

Și ucraineanca Elina Monfils, fostă Svitolina, ocupanta locului 15 mondial, a scris un mesaj pe twitter. „Inima mea sângerează… Încă o noapte nedorită și înspăimântătoare pentru ucraineni. Vă rog să ne ajutați să oprim războiul”, a fost mesajul care a adunat aproape 10.000 de aprecieri în câteva ore.

ADVERTISEMENT