Premier League

Anfield Road, “teren minat” pentru Pep Guardiola! Antrenorul lui Manchester City nu a câștigat niciodată în deplasare la Liverpool

10.11.2019 | 14:00
Anfield Road teren minat pentru Pep Guardiola Antrenorul lui Manchester City nu a castigat niciodata in deplasare la Liverpool
ADVERTISEMENT

Liverpool și Manchester City dispută duminică primul episod al derby-urilor ce au decis titlul în Premier League în stagiunea precedentă. Meciul se dispută pe Anfield Road, teren pe care Pep Guardiola pare că “are interzis” la victorie. De-a lungul carierei, tehnicianul spaniol a întâlnit Liverpool pe Anfield de patru ori, înregistrând trei înfrângeri și o remiză.

Guardiola nu a câștigat niciodată pe Anfield Road

Pep Guardiola a disputat patru jocuri pe stadionul lui Liverpool, toate din postura de antrenor al lui Manchester City. Tehnicianul a ajuns în Anglia în vara lui 2016 și a disputat patru jocuri pe Anfield Road, trei în Premier League și unul în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Primul meci în care Pep Guardiola a mers pe Anfield din postura de antrenor a fost pe 31 decembrie 2016. City se afla pe locul cinci în Premier League, spaniolul acuzând că nu a reușit în prima perioada de transferuri să aducă jucători pe stilul său, iar defensiva formată din Zabaleta, Stones, Otamendi și Kolarov, cu Bravo în poartă, părea punctul nevralgic al lui City. În primul meci pe stadionul lui Liverpool, gazdele, aflate înaintea rundei pe locul secund în campionat, s-au impus după un gol marcat de Gini Wijnaldum în minutul opt.

  • 31 decembrie 2016, Premier League: Liverpool – Manchester City 1-0 (Wijnaldum, min. 8)

Stagiunea următoare, 2017 – 2018, Manchester City mergea pe Anfield în etapa a 23-a, pe 14 ianuarie. Deși domina autoritar clasamentul din Premier League, iar în meciul tur reușise să câștige cu 5-0, echipa lui Guardiola a fost învinsă de Liverpool după un joc spectaculos. Alex Oxlade-Chamberlain deschidea rapid scorul pentru gazde, însă Leroy Sane stabilea scorul pauzei în minutul 40. Liverpool a dominat autoritar startului reprize secunde, iar în minutul 67 tabela de marcaj arăta 4-1, după golurile reușite de Firmino, Mane și Salah. City a reușit să reducă din diferență până kla sfârșit, dar golul de 4-3, marcat de Ilkay Gundogan, a venit prea târziu pentru a oferi speranțe trupei lui Guardiola.

ADVERTISEMENT
  • 14 ianuarie 2018, Premier League: Liverpool – Manchester City 4-3 (Chamberlain, min. 9, Firmino, min. 59, Mane, min. 61, Salah, min. 67 / Sane, min. 40, B. Silva, min. 84, Gundogan, min. 90)

Șocul din Champions League

Liverpool și Manchester City au avut parte de trageri la sorți facile pentru optimile sezonului 2017 – 2018 din Liga Campionilor. Cormoranii au trecut cu 5-0 la general de Porto, în timp ce City a marcat tot de cinci ori, dar a și încasat două goluri în dubla manșă cu Basel. La stabilirea meciurilor din sferturi, sorții au decis un duel 100% britanic, între City și Liverpool.

ADVERTISEMENT

Prima manșă a avut loc pe Anfield, consemnând totodată și al treilea meci pentru Pep Guardiola pe terenul lui Liverpool. Cu City cotată de toată lumea cu prima șansă, formația lui Jurgen Klopp a ieșit ca din tun de la cabine și, după doar 30 de minute, tabela stadionului din Merseyside, arăta un neverosimil 3-0. Scorul stabilit în prima parte a fost și cel final, iar după victoria reușită și în retur, 2-1, Liverpool mergea în semifinale.

  • 4 aprilie 2018, optimile Champions League: Liverpool – Manchester City 3-0 (Salah, min. 12, Chamberlain, min. 21, Mane, min. 31)
ADVERTISEMENT

Primul punct

După două înfrângeri în Premier League și una în Liga Campionilor, Manchester City a reușit să obțină prima remiză pe Anfield, sub comanda lui Pep Guardiola. Cele două se întâlneau din postura de cele mai în formă echipe din Anglia, iar, la finele unui meci deschis, în care City a ratat șansa victoriei în minutul 87, când Mahrez a ratat o lovitură de la 11 metri, Liverpool și cetățenii au remizat, scor 0-0.

Deși privit mai degrabă ca un insucces, după lovitura de pedeapsă ratată în finalul jocului, primul punct câștigat de Pep Guardiola s-a dovedit decisiv pentru al doilea titlu câștigat în Premier League. La capătul uneia dintre cele mai spectaculoase și echilibrate stagiuni din Anglia, Manchester City a ridicat trofeul, după ultima etapă. Echipa lui Guardiola a reușit să triumfe la un singur punct distanță de Liverpool.

  • 7 octombrie 2018, Premier League: Liverpool – Manchester City 0-0
ADVERTISEMENT