Sport

Angajatul clubului Rapid înjurat de ”Bocciu” îl face praf pe liderul de galerie! A pus tunurile și pe Jandarmerie

După apariția unor noi stenograme în care ”Bocciu” îl înjură și îl amenință pe un angajat al clubului Rapid, acesta i-a răspuns vehement liderului de galerie.
27.03.2024 | 09:40
Angajatul clubului Rapid injurat de Bocciu il face praf pe liderul de galerie A pus tunurile si pe Jandarmerie
După apariția unor noi stenograme în care ”Bocciu” îl înjură și îl amenință pe un angajat al clubului Rapid, acesta i-a răspuns vehement liderului de galerie. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ultimele stenograme apărute în scandalul uriaș din Giulești conțin fragmente unde liderul galeriei presa organizatorii să controleze la sânge suporterii rivalelor, într-o manieră agresivă.

”Bocciu”, luat la țintă de angajatul clubului Rapid pe care l-a înjurat și l-a amenințat

După ce discuția dură a fost făcută publică, Adrian Olariu, care este angajatul clubului Rapid și este responsabil de Ordine și Siguranță, i-a dat o replică acidă lui Liviu Ungurean, supranumit ”Bocciu”.

ADVERTISEMENT

”Sunt discuții reale, în linia în care trebuiau să aibă loc între un lider de galerie care își căuta interesul și un reprezentant al clubului, care are ca singur scop securitatea jucătorilor, staff-ului tehnic, administrativ și a spectatorilor veniți la stadion în momentul în care clubul Rapid este organizator.

Este o agresivitate normală între un lider al unei galerii care credea că poate conduce totul și un umil angajat al clubului, care nu-și făcea decât datoria. Ce să facem? Discursurile oricărui lider de galerie au două conotații.

ADVERTISEMENT

Una între patru ochi sau la telefon cu el, și una, cu o atitudine diferită, în momentul în care este de față cu altcineva, la telefon sau față-n față, când este în fruntea unei ‘haite’. Unul este Liviu Ungurean, zis ‘Bocciu’, când vorbești cu el, și altul este ‘Bocciu’, liderul de galerie.

Aceste declarații le-a făcut mereu în fruntea acelei adunări de suporteri, cărora voia să le dovedească cât de tare și de șmecher este în raport cu angajații clubului. Din nefericire pentru el, clubul nu a făcut ce a vrut el. De aici, aceste manifestări. Și vreau să mai subliniez că, indiferent de presiunile lui, clubul Rapid s-a comportat corect față de galeria suporterilor oaspeți”, a declarat Olariu, pentru iamsport.ro.

ADVERTISEMENT

Acuze dure la adresa Jandarmeriei

Angajatul clubului Rapid a avut un discurs virulent și la adresa Jandarmeriei Române, oferind exemple concrete în care s-au produs abuzuri. ”Vreau să mai zic ceva. Organizatorii clubului Fotbal Club Rapid 1923 au fost vânduți de către domnii din Jandarmerie.

Să vă explic: orice hotărâre a luat Jandarmeria peste capul nostru, ca organizatori, ne-am opus. Ultimul exemplu este cu parcarea D din Complexul Sportiv ‘Lia Manoliu’, pe Arena Națională. Am deschis-o pentru suporterii care doreau accesul cu mașina la meci, indiferent dacă țineau cu Rapid sau FCSB.

ADVERTISEMENT

Faptul că Jandarmeria nu a aprobat acest lucru a dus la blocarea totală a accesului, a străzii Sergent Șerbănică, a Bulevardului Basarabia și a tuturor străzilor adiacente. Când am întrebat de ce, ni s-a spus că trebuie să așteptăm ca cei 9000 de suporteri ai FCSB să își facă accesul.

Aberant! Indiferent de numărul suporterilor oaspeți, accesul s-a făcut în tranșe. Știți ce ziceau domnii de la Jandarmerie oamenilor din mașini, care au stat câte o oră, cu copii, cu soții? Li se spunea că așa au hotărât organizatorii de la Rapid. Este un exemplu”, a explicat el.

Adevărul despre corturile de la derby-ul cu FCSB din 2022

Adrian Olariu a vorbit și despre momentul în care suporterii Rapidului au fost băgați de jandarmi în corturi pentru a fi controlați la un alt jocul cu FCSB de pe Arena Națională.

”Totul culminează cu momentul în care FCSB a fost organizator, acum un an și jumătate, la acea victorie (n.r. – 06.11.2022 – FCSB  Rapid 3-1, pe Arena Națională). Atunci, cu FCSB organizator, la accesul suporterilor rapidiști, au fost introduse celebrele corturi.

Au fost băgați acolo minori, băieți, fetițe, dezbrăcați, fotografiați… Când oamenii s-au revoltat, ce au zis domnii jandarmi? ‘Așa a hotărât domnul Olariu’. Pe lângă faptul că mi-au pronunțat numele, domnul Olariu n-a fost organizator al meciului respectiv și nici întrebat dacă este de acord cu acele corturi.

Acesta este motivul pentru care în incinta sau în jurul stadionului din Giulești, niciodată nu au funcționat respectivele corturi. Și-a asumat domnul Olariu!”, a încheiat responsabilul de Ordine și Siguranță al clubului Rapid.

În ciuda acestor stenograme halucinante, acționarul minoritar Victor Angelescu a dezvăluit la emisiunea ”Suflet de rapidist” că Liviu Ungurean ”Bocciu” este foarte important pentru Rapid, fiind cel mai valoros lider de galerie din România.

ADVERTISEMENT