Fotbal international

Angel Di Maria, talismanul Argentinei la ultimele trei trofee câştigate! A marcat în finalele de la JO din Beijing, Copa America şi CM 2022. Video

Angel Di Maria a fost talismanul Argentinei la ultimele trei trofee câştigate, după ce a marcat în finalele de la JO din Beijing, Copa America şi CM 2022.
18.12.2022 | 19:55
Angel Di Maria talismanul Argentinei la ultimele trei trofee castigate A marcat in finalele de la JO din Beijing Copa America si CM 2022 Video
Angel Di Maria a marcat în fiecare finală câştigată de Argentina
ADVERTISEMENT

Argentina este noua campioană mondială, după 3-3 (4-2 după loviturile de departajare) cu Franţa, iar Angel Di Maria şi-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor la un succes al “pumelor”. Starul lui Juventus adusese ultimele două trofee ale sud-americanilor, cu goluri în finală.

Angel Di Maria a marcat al doilea gol al Argentinei în finala Campionatului Mondial 2022. A scos penalty-ul din care Messi a deschis scorul

În minutul 36, când Argentina conducea cu 1-0, selecţionata lui Lionel Scaloni a marcat al doilea gol după un contraatac superb. Totul a pornit de la o pasă genială a lui Lionel Messi, iar Angel Di Maria l-a învins pe Hugo Lloris.

ADVERTISEMENT

Tot Angel Di Maria a fost cel care a scos penalty-ul transformat de Lionel Messi, în minutul 23. La un duel cu Ousmane Dembele, jucătorul de 34 de ani a căzut şi Szymon Marciniak a arătat punctul cu var. Arbitrul polonez nu a mai verificat reluările cu ajutorul sistemului VAR şi argentinienii au deschis scorul.

Cu ajutorul celor două faze, Angel Di Maria a fost omul decisiv în prima repriză a finalei Campionatului Mondial 2022 şi îşi trece în CV un nou gol într-o finală pentru Argentina.

ADVERTISEMENT

Angel Di Maria, decisiv în finalele de la JO Beijing 2008 şi Copa America 2021

Pe 23 august 2008, Argentina o învingea pe Nigeria, scor 1-0, şi câştiga medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing. Singurul gol al meciului a fost înscris, în minutul 58, de Angel Di Maria, după ce l-a lobat pe Ambruse Vanzekin.

Golul lui Angel Di Maria, din 2008, venea după o pasă primită de la Lionel Messi, în propria jumătate de teren, şi o cursă senzaţională a jucătorului care pe atunci era legitimat la Benfica.

ADVERTISEMENT

13 ani mai târziu, pe 10 iulie 2021, Argentina a cucerit şi Copa America, după 1-0 în finala cu Brazilia. Din nou, Angel Di Maria marca singurul gol al meciului, tot în urma unui lob, după o pasă de peste 50 de metri a lui Rodrigo De Paul.

Angel Di Maria şi Lionel Messi, triplă istorică în tricoul Argentinei

În urma succesului de la Campionatul Mondial 2022, Angel Di Maria şi Lionel Messi au reuşit o triplă istorică, o performanţă care nu mai fusese realizată din 1930. Cei doi au acum în palmares un titlu olimpic, Copa America şi trofeul mondial.

ADVERTISEMENT

O performanţă asemănătoare a fost realizată de zece jucători din naţionala Uruguayului, după prima ediţie de Campionat Mondial din istorie, în 1930. “Los Charrúas” au câştigat medaliile de aur la JO din 1924 şi 1928, iar în competiţia continentală, Copa America, au triumfat în 1920, 1923, 1924 şi 1926.

José Leandro Andrade, Héctor Castro, Pedro Cea, Lorenzo Fernández, José Nasazzi, Pedro Petrone, Héctor Scarone şi Santos Urdinarán au bifat performanţele din teren, la toate cele trei turnee importante JO-Copa America-Campionat Mondial, în timp ce Peregrino Anselmo şi Domingo Tejera au fost medaliaţi cu aur la Jocurile Olimpice din 1928, dar nu au evoluat niciun minut.

ADVERTISEMENT
Tags: